En kibbutz i Falun : historien om hur min familj gick sönder

En kibbutz i Falun : historien om hur min familj gick sönder - Kaj Schueler | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kaj Schueler
DIMENSIONERA
8,47 MB
FILNAMN
En kibbutz i Falun : historien om hur min familj gick sönder.pdf
ISBN
4038153204354

BESKRIVNING

"Det är så mycket jag inte vet om min mamma."Kaj Schuelers mor talade nästan aldrig om sin uppväxt, och när hon dog påbörjade han en upptäcktsresa in i hennes förflutna. Ruth Herz föddes av judiska föräldrar i tyska Bingen och kom till Sverige i januari 1939, en månad före sin 16-årsdag. Tillsammans med en grupp andra judiska ungdomar grundade hon en kibbutz på Hälsinggården i Dalarna. Kvar i Tyskland fanns hennes föräldrar, vars tillvaro blev alltmer kringskuren på grund av förföljelse och förtryck.Samtidigt som Ruth levde i en judisk gemenskap med drömmar om att utvandra till Palestina, Hemlandet, blev hennes föräldrars liv allt svårare, till den dag då de deporterades från sitt hem. Spåren efter dem slutar i polska Piaski. Troligen dödades de på plats eller i något av nazisternas närliggande läger.Ruth återförenades aldrig med sina föräldrar, och den familjehistoria som den unge Kaj skulle ha velat lyssna till ekade av tystnad. Kaj Schueler skriver personligt och drabbande om en familj som slets itu.

Familjen som håller ihop vad som än händer. Din familj bodde ett tag i en stuga utan rinnande vatten och toalett vid foten av Öjeberget. Min gammelmormor bodde i ett rum och kök och hade tretton barn.

Om Google. Förväntningar på hur en familj ska se ut ändrar sig över tid. Det vi tycker är det vanligaste nu kanske inte är det i morgon.

RELATERADE BÖKOR