JLR : Johan Ludvig Runeberg i urval

JLR : Johan Ludvig Runeberg i urval - Johan Ludvig Runeberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johan Ludvig Runeberg
DIMENSIONERA
4,36 MB
FILNAMN
JLR : Johan Ludvig Runeberg i urval.pdf
ISBN
4854001989162

BESKRIVNING

Ett urval av J.L. Runebergs verk ges ut till diktarens 200-årsjubileum, som firas under år 2004. I volymen ingår de episka dikterna Älgskyttarne och Hanna samt Fänrik Ståls sägner i sin helhet. Ett urval lyriska dikter, med bl.a. sviten Idyll och epigram, är hämtade ur samlingarna Dikter I–III och Strödda dikter. Därtill har några av Runebergs många psalmer och ett urval lyriska översättningar tagits med. Prosan företräds av två noveller och dessutom ingår den klassiska uppsatsen »Några ord om nejderna, folklynnet och levnadssättet i Saarijärvi socken«, där Runeberg beskriver den finska folksjälen. Boken riktar sig både till de yngre generationerna, för vilka Runebergs diktning kanske inte är så bekant, och till dem som redan »kan sin Runeberg«. Den lämpar sig även för undervisningsändamål. Dikterna är nystavade och boken är försedd med ett förord av Merete Mazzarella, professor i nordisk litteratur i Helsingfors.

Kärlek och Längtan - ett urval av svenska dikter. Runeberg, Johan Ludvig.

av Johan Ludvig Runeberg Hedvig Rask (Bok) 2004, Svenska, För vuxna Ett urval av J.L. Runebergs verk, både episka och lyriska dikter, psalmer, lyriska översättningar, prosa och uppsatser.

RELATERADE BÖKOR