Sverige, juggarna och jag

Sverige, juggarna och jag - Snövit Janson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Snövit Janson
DIMENSIONERA
3,50 MB
FILNAMN
Sverige, juggarna och jag.pdf
ISBN
8071994827336

BESKRIVNING

Året är 1966 och industrin blomstrar i Sverige. Snövit är fyra år när hon tillsammans med sin mamma och pappa flyttar till Strömsnäsbruk i Småland ifrån Belgrad, Jugoslaviens huvudstad. Föräldrarna börjar arbeta i pappersbruket, Snövit börjar skolan, får kompisar och rotar sig. Hon växer upp trygg, både i den jugoslaviska och den svenska identitet hon byggt upp. När Jugoslavien börjar gå sönder drabbas hon av en identitetskris. På sommarloven har Snövit rest till Jugoslavien under hela uppväxten, hennes mamma är serbiska, pappa kroat, hennes morfar är bosnisk serb och hennes mormor är tyska. Snövit har aldrig märkt av några etniska konflikter i sin familj.Hon följer krigen via nyheterna och får inte ihop bilden av främst serberna som etniska rensare.

Strömsnäsbruks Samhällsförening. Community Organization.

Köp boken Sverige, juggarna och jag av Snövit Janson (ISBN: 9789178192182) hos BookOutlet.se Visa mer av Sverige, juggarna och jag på Facebook. Logga in.

RELATERADE BÖKOR