Stormar och vilopunkter : om mänsklig svaghet, utsatthet och styrka

Stormar och vilopunkter : om mänsklig svaghet, utsatthet och styrka - Thomas Nydahl | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Thomas Nydahl
DIMENSIONERA
6,84 MB
FILNAMN
Stormar och vilopunkter : om mänsklig svaghet, utsatthet och styrka.pdf
ISBN
5728549345573

BESKRIVNING

I sin nya bok kretsar Thomas Nydahl kring ämnen som har med de grundläggande mänskliga villkoren att göra, hur vi redan som barn formas av de förutsättningar som ges, om huruvida vi växer upp under trygga eller stormiga omständigheter. Texterna behandlar också olika sociala villkor, för våra liv; politiska, sociala, kulturella eller religiösa normuppsättningar som förutsättningar för det som vuxenlivet ska innebära. I essäer om liv och litteratur återkommer frågan: vad är en människa, vad är det som gör henne till den hon är? I tre fristående texter skildras dels unga år i Malmö på 1950- och 1960-talet, och hur den första stora förälskelsen tycks följa också den vuxne mannen. Från ett urbant perspektiv ges också bilder av människomyllrets vardag, men också hur det ter sig i socialt utanförskap, brottslighet och lidande.

Om mänsklig svaghet, utsatthet och styrka, h:ström. Umeå 2006 Sista vinterresan/The Last Wintertrip. Stormar och vilopunkter.

Tillbaka till den lilla ön i havet. Anna,Hanna och Johanna.

RELATERADE BÖKOR