Selma, Anna och Elise : brevväxling mellan Selma Lagerlöf, Anna Oom och Elise Malmros åren 1886-1937

Selma, Anna och Elise : brevväxling mellan Selma Lagerlöf, Anna Oom och Elise Malmros åren 1886-1937 - Lena Carlsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lena Carlsson
DIMENSIONERA
9,14 MB
FILNAMN
Selma, Anna och Elise : brevväxling mellan Selma Lagerlöf, Anna Oom och Elise Malmros åren 1886-1937.pdf
ISBN
1911429951273

BESKRIVNING

Boken som ges ut i två delar, innehåller de ca 800 brev som växlades mellan Selma Lagerlöf å ena sidan, å den andra hennes båda vänner i Landskrona Anna Oom och Elise Malmros. Lena Carlsson har samlat dessa brev på Kungl. biblioteket och återger samtliga i deras helhet. Medan tidigare utgåvor av Selma Lagerlöfs brev har varit urval och enbart omfattat brev som skrivits av Selma Lagerlöf själv, har Lena Carlsson alltså valt en annan väg, fullständighetens och växelspelets. Breven ger en inblick i den solida och varaktiga vänskapen mellan de tre kvinnorna, i deras tankevärld och personliga förhållanden. Samlingen berikar föreställningen om vad tiden i Landskrona och vännerna där betydde i Selma Lagerlöfs liv. Därtill ger den en mycket fördjupad bild av Anna Oom och Elise Malmros, två intelligenta och insiktsfulla kvinnor.

Denna första del - av planerade två - omfattar de tre kvinnornas korrespondens åren 1886 till 1913. Anna Oom, som är den av väninnorna som Selma Lagerlöf tycks ha stått närmast, var även hon anställd som lärarinna, främst i tyska ... Och så blev det en bok, eller rättare två: "Selma, Anna och Elise.

Del 2 1914-1937 hos oss! Selma, Anna och Elise : brevväxling mellan Selma Lagerlöf, Anna Oom och Elise Malmros åren 1886-1937. Författare: Carlsson, Lena .

RELATERADE BÖKOR