Bodelning : under äktenskap och vid skilsmässa

Bodelning : under äktenskap och vid skilsmässa - Örjan Teleman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Örjan Teleman
DIMENSIONERA
5,95 MB
FILNAMN
Bodelning : under äktenskap och vid skilsmässa.pdf
ISBN
5734051445961

BESKRIVNING

Bodelning kan företas under bestående äktenskap samt är obligatorisk vid äktenskapsskillnad och vid makes dödsfall.Boken inleds med en redogörelse för rättsutvecklingen. Därefter beskrivs egendomsordningen avseende öppen och dold äganderätt för makar, makars ansvar för skulder och giftorättssystemet. Vidare lämnas en utförlig redogörelse för alla bodelningsmoment såsom värdering, vederlag, skevdelning, andelsberäkning och lottläggning. Dessutom behandlas eftergift i konkurs i samband med bodelning samt redovisningsproblem och andra juridiska frågor avseende tiden mellan skilsmässomålens början och den slutliga bodelningen. Bodelning innehåller också utförliga avsnitt om bouppteckning, bodelningsavtal, bodelningsförrättning, bodelning under bestående äktenskap samt kostnader för bodelning. Här finns även lagtexter och exempel på bl.a. bouppteckning, bodelningsavtal och bodelningsbeslut. Denna sjätte upplaga innehåller utvidgade kommentarer och beaktar nyare rättsfall och de ändringar i lagstiftningen som skett sedan förra upplagan av boken kom ut.

För personlig hjälp, kontakta oss på 0770-33 90 70 eller via formuläret nedan. Rätten att begära bodelning kvarstår i flera år efter en skilsmässa. Om man bara har enskild egendom och ingen vill ta över en bostad från den andra behöver man inte göra en bodelning.

Reglerna skiljer sig åt beroende på om man varit gift eller sambo. Det räcker med att en av parterna vill genomföra en bodelning för att så ska ske. En bodelning under äktenskap innebär dock att egendomen fortfarande ska ingå i en senare bodelning om makarna skiljer sig.

RELATERADE BÖKOR