Svensk kriminalpolitik

Svensk kriminalpolitik - Robert Andersson, Roddy Nilsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Robert Andersson, Roddy Nilsson
DIMENSIONERA
4,44 MB
FILNAMN
Svensk kriminalpolitik.pdf
ISBN
7212686844704

BESKRIVNING

Kriminalpolitiken är idag ett mycket uppmärksammat område och en strategiskt viktig fråga för de politiska partierna. Lagstiftningen och de politiska åtgärderna – liksom den verksamhet som bedrivs av polis, åklagarmyndigheter, domstolar och kriminalvård – har en tydlig moralisk dimension, som handlar om såväl samhälleliga värderingar som den enskildes integritet.Läs merBoken beskriver och analyserar den svenska kriminalpolitikens utveckling från en institutionsbaserad och straffbetonad kriminalpolitik i statens regi, över välfärdsstatens sociala ingenjörskonst, till dagens ”nya” kriminalpolitik med växande betoning på liberala styrningsmodeller, kontroll och risktänkande. Strafftänkandet har fått en renässans, samtidigt som brottsoffren uppmärksammas allt mer.I denna reviderade och utökade upplaga diskuterar författarna särskilt vilken betydelse EU-medlemskapet har haft för den svenska kriminalpolitiken samt hur den förändrade situationen i världen – inte minst hotet från terrorismen och de ökade flyktingströmmarna – lett till en gradvis sammansmältning av kriminalpolitiken med säkerhetspolitiken.Om författarnaRobert Andersson är lektor och docent i kriminologi vid Linnéuniversitetet i Växjö.Roddy Nilsson är professor i historia vid Göteborgs universitet.

Lagstiftningen och de politiska Pris: 488 kr. Häftad, 2017.

Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris Svensk kriminalpolitik / Robert Andersson & Roddy Nilsson.

RELATERADE BÖKOR