Farväl till Berlin

Farväl till Berlin - Christopher Isherwood | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christopher Isherwood
DIMENSIONERA
7,74 MB
FILNAMN
Farväl till Berlin.pdf
ISBN
1217268105069

BESKRIVNING

I Farväl till Berlin tecknas bilden av livet i den tyska huvudstaden inför hotet av ett nazistiskt maktövertagande som rycker allt närmare. Berättarjaget möter människor från vitt skilda klasser och förhållanden, som alla försöker överleva på sitt sätt.Här finns hyresvärdinnan som suckar över bristen på förnäma gäster, den engelska överklassflickan som går sängvägen till scenkarriären, den grälsjuka men kärleksfulla familjen Nowak, den rika, judiska affärssläkten Landauer och den unge, naive kommunisten Rudi, som alltför gärna offrar sig som martyr.Sällan har den tyska mellankrigstiden skildrats på ett så närgånget och gripande vis som i denna novellroman med dess tragikomiska personporträtt och miljötrogna stadsmotiv.CHRISTOPHER ISHERWOOD (19041986), uppväxt i Storbritannien och sedermera amerikansk medborgare, bodde i början av 1930-talet i Berlin, dit han efter avbrutna medicinstudier hade rest för att träffa vännen och författarkollegan W. H. Auden. Denna vistelse inspirerade honom bland annat till detta verk, som med sin impressionistiska berättarstil har kommit att hyllas som en modern klassiker. Boken ligger även till grund för den populära musikalen och filmen Cabaret. Föreliggande utgåva är en nyöversättning av Leif Janzon med efterord av Lotta Lundberg."vilken bok det är! Sällan har en klassiker känts lika daggfrisk som Farväl till Berlin."Åke Leijonhufvud, Sydsvenskan"en av 1900-talets mest övertygande storstadsskildringar alla kategorier".Martin Lagerholm, Smålandsposten"Isherwoods ömsom elaka, ömsom humoristiska iakttagelser och suveränt utförda personporträtt är konst i egen rätt"Fabian Kastner, Svenska Dagbladet

av Christopher Isherwood (Bok) 2009, Svenska, För vuxna. Här skildras Berlin under början av 1930-talet.

Auden och Stephen Spender var han framträdande i den så kallade Audengenerationen.. Flera av Isherwoods verk har filmatiserats, bland annat Farväl till Berlin ... Farväl till Berlin är, såvitt jag kan begripa, en i stora drag dokumentär bok.

RELATERADE BÖKOR