Farväl till Berlin

Farväl till Berlin - Christopher Isherwood | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christopher Isherwood
DIMENSIONERA
12,58 MB
FILNAMN
Farväl till Berlin.pdf
ISBN
1267562776379

BESKRIVNING

I Farväl till Berlin tecknas bilden av livet i den tyska huvudstaden inför hotet av ett nazistiskt maktövertagande som rycker allt närmare. Berättarjaget möter människor från vitt skilda klasser och förhållanden, som alla försöker överleva på sitt sätt.Här finns hyresvärdinnan som suckar över bristen på förnäma gäster, den engelska överklassflickan som går sängvägen till scenkarriären, den grälsjuka men kärleksfulla familjen Nowak, den rika, judiska affärssläkten Landauer och den unge, naive kommunisten Rudi, som alltför gärna offrar sig som martyr.Sällan har den tyska mellankrigstiden skildrats på ett så närgånget och gripande vis som i denna novellroman med dess tragikomiska personporträtt och miljötrogna stadsmotiv.CHRISTOPHER ISHERWOOD (19041986), uppväxt i Storbritannien och sedermera amerikansk medborgare, bodde i början av 1930-talet i Berlin, dit han efter avbrutna medicinstudier hade rest för att träffa vännen och författarkollegan W. H. Auden. Denna vistelse inspirerade honom bland annat till detta verk, som med sin impressionistiska berättarstil har kommit att hyllas som en modern klassiker. Boken ligger även till grund för den populära musikalen och filmen Cabaret. Föreliggande utgåva är en nyöversättning av Leif Janzon med efterord av Lotta Lundberg."vilken bok det är! Sällan har en klassiker känts lika daggfrisk som Farväl till Berlin."Åke Leijonhufvud, Sydsvenskan"en av 1900-talets mest övertygande storstadsskildringar alla kategorier".Martin Lagerholm, Smålandsposten"Isherwoods ömsom elaka, ömsom humoristiska iakttagelser och suveränt utförda personporträtt är konst i egen rätt"Fabian Kastner, Svenska Dagbladet

39,00 kr Frakt per order 59,90 kr . Detta pris gäller för medlemmar.

Alla försöker de överleva på något sätt medan det nazistiska maktövertagandet rycker allt närmare. Goodbye to Berlin is a 1939 novel by Christopher Isherwood set in Weimar Germany. It is often published together with Mr Norris Changes Trains in a 1945 collection called The Berlin Stories.

RELATERADE BÖKOR