Det svenska samhället 800-1720 - Klerkernas och adelns tid (bok + digital produkt)

Det svenska samhället 800-1720 - Klerkernas och adelns tid (bok + digital produkt) - Thomas Lindkvist, Maria Sjöberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Thomas Lindkvist, Maria Sjöberg
DIMENSIONERA
6,23 MB
FILNAMN
Det svenska samhället 800-1720 - Klerkernas och adelns tid (bok + digital produkt).pdf
ISBN
8995629176625

BESKRIVNING

I den här boken behandlas svensk historia från Ansgars ankomst 829 till nedgången för det karolinska enväldet och stormakten Sverige. Samhällets utveckling skildras i två större tidsavsnitt. Perioderna benämns ”Klerkernas tid” (800–1520) och ”Adelns tid” (1520–1720). Beteckningarna är valda för att tydligt betona de grupper som socialt, politiskt och ekonomiskt var tongivande under dessa århundraden. Författarna skildrar utvecklingen från både klass- och könsperspektiv. Denna sjätte upplaga av boken är reviderad och uppdaterad. En fortsatt skildring av det svenska samhällets framväxt finns i Det svenska samhället 1720–2018 av Susanna Hedenborg och Lars Kvarnström.Det svenska samhället 800–1720 är främst avsedd för studenter i ­historia på universitet och högskolor.Till boken finns ett omfattande webbmaterial med miniföreläsningar, kartor, illustrationer, källtexter och diskussionsfrågor. Tillgång till ­detta får du genom en kod på omslagets insida.

I den här boken behandlas svensk historia från Ansgars ankomst 829 till ?nedgången för det karolinska enväldet och stormakten Sverige. Samhällets utveckling skildras i två större tidsavsnitt. Svenska; Logga in; Other languages; English; Suomi; Svenska; Search terms.

Du kan läsa Sara i gränslandet-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida beatekahlcke.de. Du hittar också andra böcker av författaren Kristina Murray-Brodin. Perspektiv på historien är en läromedelsserie i historia för gymnasieskolan.

RELATERADE BÖKOR