Preskription i arbetsrätten : en vägledning för praktiker

Preskription i arbetsrätten : en vägledning för praktiker - Bo Ericson, Stellan Gärde | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bo Ericson, Stellan Gärde
DIMENSIONERA
6,86 MB
FILNAMN
Preskription i arbetsrätten : en vägledning för praktiker.pdf
ISBN
3300002916207

BESKRIVNING

För den som sysslar med arbetsrätt är det nödvändigt att vara väl insatt i de arbetsrättsliga preskriptionsreglerna. Bokens syfte är att ge nödvändiga kunskaper om dessa regler så att misstag kan undvikas.Vi ger nu ut en ny upplaga, den fjärde. I stort sett alla regler om preskription som kan bli aktuella inom arbetsrätten finns samlade och kommenterade i denna bok. Vi redogör även för det arbetsrättsliga förhandlingssystemet eftersom förhandlingsrätten också innehåller viktiga regler om preskription.Nytt som tas upp och kommenteras är, förutom ett antal rättsfall från Arbetsdomstolen, regler om preskription i nytillkommen lagstiftning såsom• utstationeringslagen• lagen om företagshemligheter• visselblåsarlagen• lagen om entreprenörsansvar för lönefordringarDessutom redovisas och kommenteras de nya reglerna i LAS om en förhöjd pensionsålder och därmed ett förlängt anställningsskydd och vad ändringarna betyder ur preskriptionssynpunkt.Preskription i arbetsrätten riktar sig till alla kategorier praktiker som sysslar med arbetsrätt.

Bokens syfte är att ge nödvändiga kunskaper om dessa regler så att misstag kan undvikas.Vi ger nu ut en ny upplaga, den fjärde. I stort sett alla regler om preskription som kan bli aktuella inom arbetsrä 2020, Häftad.

praescriptio), är ett juridiskt begrepp som betecknar att rättsliga följder upphör viss tid efter det att brottet eller någon annan händelse har inträffat eller ett beslut har fattats.. I modern västlig lagstiftning måste en laglig aktion ske inom en viss, i varje enskild lag, bestämd tid.

RELATERADE BÖKOR