Akut pediatrik

Akut pediatrik En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
6,77 MB
FILNAMN
Akut pediatrik.pdf
ISBN
2267050451886

BESKRIVNING

Svår sjukdom hos barn och ungdomar kan snabbt bli livshotande. I akuta situationer är det därför mycket värdefullt med en vägledning för att man snabbt ska kunna vidta rätt åtgärder. Akut pediatrik beskriver de omedelbara och ofta livräddande insatser som krävs vid allvarliga akuta sjukdomstillstånd och olyckor.Läs merSedan den förra upplagan har boken genomgått en omfattande revidering med utgångspunkt från nya kunskaper om diagnostik och behandling samt aktuella vårdprogram. Samtidigt har den behållit sitt ursprungliga fokus på områden som bland annat akut återupplivning av nyfödda, infektioner, drunkning, metabola sjukdomar, vätskebehandling, diabetes och akuta hjärtsjukdomar m.m. Samtliga läkemedelsdoseringar har dessutom granskats av experter på området.Akut pediatrik är skriven av Sveriges främsta experter inom barnmedicin. Boken vänder sig till läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal som träffar akut sjuka barn i sitt yrke. Boken lämpar sig också för allmänläkare, barnmorskor och distriktssköterskor, liksom för blivande läkare och sjuksköterskor samt specialistutbildningar av dessa yrkesgrupper.Om författarnaSVANTE NORGREN är överläkare och chef på Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska universitetssjukhuset, Stockholm.JONAS F. LUDVIGSSON är professor i experimentell epidemiologi, Karolinska institutet, och överläkare på Örebro universitetssjukhus.MIKAEL NORMAN är professor i pediatrik, Karolinska institutet, och överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska universitetssjukhuset, Stockholm.

akut lymfatisk leukemi och andra cancersjukdomar, vaccinationer och longitudinell uppföljning av för tidigt födda barn samt övervikt och fetma hos barn. Forskningsprojekt.

I akuta situationer är det därför mycket ... Finns på följande bibliotek. 0 av 2 exemplar finns att låna, 1 reservationer i kö, Avdelningen för Pediatrik vid GU har länge varit drivande inom klinisk forskning och genomförandet av nyvunnen evidensbaserad, ...

RELATERADE BÖKOR