Litteraturläsning i förskolan

Litteraturläsning i förskolan - Ulla Damber, Jan Nilsson, Camilla Ohlsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ulla Damber, Jan Nilsson, Camilla Ohlsson
DIMENSIONERA
12,26 MB
FILNAMN
Litteraturläsning i förskolan.pdf
ISBN
4938524656928

BESKRIVNING

Tidiga textmöten hjälper barn att utveckla strategier i sin senare läsning och ger dem en inre motivation att söka läsupplevelser och kunskap om omvärlden. Den tidiga läsningen sätter på så vis spår i den fortsatta litteratur- och språkutvecklingen, men också i kunskapsutvecklingen i stort. Men hur arbetar förskolepersonal med uppdraget att grundmura nyfikenhet och lust till läsning? Och hur kan litteraturläsningens potential som kunskapskälla tas tillvara? I bokens första del undersöker författarna vilka förutsättningar barnen ges vid ett antal förskolor i Sverige att utveckla kunskap med litteraturens hjälp. I den andra delen resonerar de kring tematiskt arbete i förskolan och vilken funktion läsning av skönlitteratur kan ha i sådana sammanhang. Men de ger även konkreta planeringsförslag på teman – teman om familjekonstellationer och om natur, djur och miljö – där ett uttalat syfte med litteraturläsningen är just att stödja barnens kunskapsutveckling. Litteraturläsning i förskolan vänder sig främst till blivande och yrkesverksamma förskollärare. Den erbjuder också värdefull läsning för bibliotekarier som samarbetar med förskolan. 

Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt. LIBRIS titelinformation: Litteraturläsning i förskolan [Ljudupptagning] / Ulla Damber, Jan Nilsson, Camilla Ohlsson. Skolverket sammanställer och sprider kunskap om resultat av forskning inom utbildningsområdet. De olika universitet och högskolor som utför uppdraget svarar självständigt för urval och kvalitetssäkring. Litteraturläsning i förskolan De studenter som har svenska som sitt huvudämne på lärarutbildningen i Malmö läser en kurs som heter "Glo- balt berättande".

Den tidiga läsningen sätter på så vis spår i den fortsatta litteratur- och språkutvecklingen, men också i kunskapsutvecklingen i stort. LIBRIS titelinformation: Litteraturläsning i förskolan / Ulla Damber, Jan Nilsson, Camilla Ohlsson. Pris: 244 kr. häftad, 2013.

RELATERADE BÖKOR