Kultur, människa, möte : ett humanistiskt perspektiv

Kultur, människa, möte : ett humanistiskt perspektiv - Ruth Illman, Peter Nynäs | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ruth Illman, Peter Nynäs
DIMENSIONERA
9,24 MB
FILNAMN
Kultur, människa, möte : ett humanistiskt perspektiv.pdf
ISBN
7125261089217

BESKRIVNING

I Kultur, människa, möte visar författarna hur kulturella gränser skapas i möten mellan människor i dagens mångkulturella och föränderliga värld. De har ett brett humanistiskt perspektiv och beskriver hur gränser skapas och upplöses i mötet mellan människor vad gäller kultur, religion eller etnicitet. Det humanistiska perspektivet bryter upp dikotomin mellan individ och kollektiv, mellan inre och yttre, och söker i stället beröringspunkter. Begreppet kultur används för att belysa olika sidor av de meningsskapande relationerna mellan människan och den mångfald som omger henne.Boken erbjuder redskap för fördjupad förståelse av kulturmöten och visar hur vi kan se på bristande kommunikation, stereotyper och fördomar. Övriga teman som tas upp är bland annat globalisering, symboliska tolkningar och moralfrågor i relation till kulturmöten. Denna andra upplaga av en sedan drygt tio år använd och uppskattad kursbok är genomgående bearbetad och uppdaterad.Kultur, människa, möte riktar sig främst till studerande på kurser om kultur, kulturmöten och interkulturell kommunikation vid universitet och högskolor.

Tanken är att du ska göra en djupdykning i ett utav perspektiven och presentera det för dina klasskamrater - på såvis lär ni er av varandra och du får allmän kunskap om alla ... De båda perspektiven har gemensamt att människan har en egen konstruerad värld och ett eget antagande om verkligheten. Man vet egentligen inte hur den verkliga världen ser ut.

Därefter ska du välja eller tilldelas ett perspektiv som du ska specialisera dig på. Tanken är att du ska göra en djupdykning i ett utav perspektiven och presentera det för dina klasskamrater - på såvis lär ni er av varandra och du får allmän kunskap om alla ... De båda perspektiven har gemensamt att människan har en egen konstruerad värld och ett eget antagande om verkligheten.

RELATERADE BÖKOR