Om rättssociologisk tillämpning

Om rättssociologisk tillämpning En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
11,48 MB
FILNAMN
Om rättssociologisk tillämpning.pdf
ISBN
7454774172303

BESKRIVNING

Law is everywhere – Rätten finns överallt. Det uttrycket kan beskriva rättens roll i våra liv. Utöver formella lagar, regleringar och avtal möter vi i vår vardag även informella lagar och sociala normer: i familjen, i skolan, på arbetsplatsen och i samhället i stort. De styr både hur vi tänker och agerar och vad vi förväntar oss av andra. Rättssociologi handlar om att analysera relationen mellan rätten och samhället.I den här boken beskrivs hur rättssociologiska begrepp kan tillämpas på en praktisk nivå, i forskning om och studier av samhället. Konkreta exempel visar hur teoretiska och metodologiska begrepp har tillämpats i olika rättssociologiska studier. Begreppen blir därmed nyttiga verktyg för en ökad förståelse av samhället från ett rättssociologiskt perspektiv. Om rättssociologisk tillämpning är en fortsättning på Baier, Svensson & Nafstads Om rättssociologi (2018). Böckerna är tänkta för studenter på grundnivå i rättssociologi, men kan vara intressanta även för studerande i andra discipliner, som kriminologi, sociologi och juridik. Även forskare, lärare och praktiker kan ha glädje och nytta av böckerna.

Om rättssociologisk tillämpning. Research output: Book/Report › Book.

Författare: Isabel Schoultz (redaktör) Ida Nafstad (redaktör) Enheter & grupper: Rättssociologiska ... Om rättssociologisk tillämpning - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 5 butiker Betala inte för mycket - SPARA på ditt inköp nu! organization. Department of Sociology of Law publishing date 2020 type Book/Report publication status published subject.

RELATERADE BÖKOR