Våldets sociala dimensioner - Individ, relation, organisation

Våldets sociala dimensioner - Individ, relation, organisation En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
5,57 MB
FILNAMN
Våldets sociala dimensioner - Individ, relation, organisation.pdf
ISBN
9450770111788

BESKRIVNING

Ideologiskt motiverat våld är en mångfacetterad och komplex social företeelse. Med den här boken vill vi ge ökad kunskap om fysiska våldsfenomen som associeras med extremism, terrorism och organiserad brottslighet genom att kombinera insikter från flera discipliner och olika empiriska studier. Begreppen ”radikal” och ”extrem” sätts tillfälligt inom parentes till förmån för ett fokus på våld som en grundläggande social relation och våld som en organiserande princip.Kapitlen spänner över våld inbäddat i vardagsrelationer till våld­-samma organisationer, där våldet är en definierande resurs. Våld ställs i relation till människors behov av socialt sammanhang och tillhörighet och individens strävan efter att normalisera, rättfärdiga och tillskriva våldet mening.Boken bygger på författarnas egen forskning inom ämnena sociologi, kriminologi, psykologi, religionsvetenskap, statsvetenskap, social­antropologi och teologi och vänder sig till studerande i främst samhällsvetenskap, humaniora och teologi. Den är också lämplig för dem som i sin yrkesutövning kommer i kontakt med våldsproblematik såsom poliser, socionomer och lärare men även beslutsfattare och politiker.

Män, våld och moralarbete: rapporter från män som sökt behandling för våld i nära relationer. Avhandling.

Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris LIBRIS titelinformation: Våldets sociala dimensioner : individ, relation, organisation / Christofer Edling, Amir Rostami (red.). Våldets sociala dimensioner - Individ, relation, organisation (Häftad) Provläs.

RELATERADE BÖKOR