16 rader

16 rader - Petter Alexis Askergren | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Petter Alexis Askergren
DIMENSIONERA
8,56 MB
FILNAMN
16 rader.pdf
ISBN
8185694230151

BESKRIVNING

"Petters texter i bokform: En kulturgärning i Zlatanklass." Jack Hildén, Aftonbladet "...en påfallande lågmäld, ödmjuk och personligt skriven bok."LitteraturMagazinet "Petter visar med "16 rader" att det alltid finns hopp om förändring till det bättre. Som inspiration för andra har ingen nutida svensk artist gjort nåt liknande. "16 rader" är en bibel. Och Petter är ett jävligt coolt helgon."ArbetarbladetPetter är en av de mest inflytelserika artisterna inom skandinavisk hiphop. I denna bok har han samlat och kommenterat sina mest betydelsefulla texter ur sin femtonåriga produktion. Här bjuder han generöst på de tankar, känslor och händelser som ligger bakom texterna. Han berättar om vänskap, förtroende, om gott och ont, om hur det är att vara äkta och om hur orden kommer direkt från hjärtat.Sexton rader är den vanligaste verslängden inom hiphop. Det är en lätthanterlig form som kan rymma så mycket. Att skriva och formulera sig leder många gånger till andras texter, till läsning. Just så har det varit för Petter själv. Under hela sin skoltid brottades han med läs- och skrivsvårigheter. När han väl började skriva raptexter väcktes hans intresse för språket och litteraturen. Med 16 rader vill Petter inspirera andra att skriva och genom det kanalisera sin frustration, sin glädje och sina skapande krafter.

Titeln åsyftar att 16 rader är den klassiska versformen inom Hip Hop. Boken består av ett urval texter från Petters digra skivproduktion.

Till varje text har han skrivit kommentarer om hur han tänkte och kände när texten kom till. Vilka referenser han använde.

RELATERADE BÖKOR