Vår världs ekonomiska historia. D. 1, Den förindustriella tiden

Vår världs ekonomiska historia. D. 1, Den förindustriella tiden - Johan Söderberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johan Söderberg
DIMENSIONERA
10,72 MB
FILNAMN
Vår världs ekonomiska historia. D. 1, Den förindustriella tiden.pdf
ISBN
9431243439466

BESKRIVNING

Vår världs ekonomiska historia – den förindustriella tiden ger en bred översikt av de stora dragen i världens ekonomiska historia under flera tusen år, från mänsklighetens begynnelse fram till 1800. Vi följer hur ekonomierna i de olika världsdelarna formades och förändrades, och hur de med tiden kom att mötas och samspela med varandra.För tusen år sedan var Europa en glesbefolkad och ganska primitiv del av världen. I Kina och Mellersta Östern fanns då mer utvecklade ekonomiska system. Först under medeltiden började Europa att förändras på ett sätt som gav kontinenten ett ekonomiskt och militärt försteg genetmot andra delar av världen.Praktiskt tillämpad kunskap började spela en större roll i ekonomin. Med boktryckarkonsten blev det mycket billigare att lagra och sprida kunskap. Kunskapen bidrog till att driva fram tekniska, kulturella och ekonomiska nyheter. Den förändrade också människors anspråk på livet och efterfrågan på en mängd varor ökade.  Kolonialvaror som bland annat socker, kakao och kaffe fick stor betydelse i den internationella handeln. På andra sidan Atlanten ledde denna handel till uppkomsten av plantager som drevs med slavar som tagits som fångar i Afrika. Ekonomierna i de olika världsdelarna påverkade varandra alltmer, men på ett ojämlikt sätt.Vår världs ekonomiska historia – den förindustriella tiden ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.Del I: Den förindustriella tiden av Johan Söderberg Del II: Den industriella tiden av Lennart Schön

1800-talets teater pdf download (Tomas Forser) 251 Malmö Översiktskartan : 1:250000 pdf download 99 uppfinningar för dig som inte har koll .pdf Hämta Fredrik Colting. Absolut makt bok .pdf David Baldacci. Vår världs ekonomiska historia D.

(Kompendium) Se bibliotekets söktjänst. Obligatorisk.

RELATERADE BÖKOR