Missbruk, trauma och samsjuklighet : bemöta och behandla

Missbruk, trauma och samsjuklighet : bemöta och behandla - Stefan Sandström | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Stefan Sandström
DIMENSIONERA
5,38 MB
FILNAMN
Missbruk, trauma och samsjuklighet : bemöta och behandla.pdf
ISBN
2425653640720

BESKRIVNING

Boken Missbruk, trauma och samsjuklighet redogör för att trauma är en av de viktigaste bakgrundsfaktorerna vid alkohol- och drogmissbruk. Därför bör traumabehandling vara självklart vid all behandling av missbruk. Budskapet är att missbruksproblematik är en komplex väv av samsjuklighet. För att framgångsrikt bemöta och behandla den som missbrukar är det nödvändigt att arbeta inom tre områden: trauma, anknytning och mentalisering. Detta oavsett vilken metod man annars använder.Boken är indelad i två avdelningar, där del ett ger en teoretisk bakgrund och del två beskriver bemötande och behandling. Den vänder sig till personal inom HVB, socialtjänst och psykiatri samt andra yrkesgrupper inom missbruksvården. Stefan Sandström är leg. psykolog och har arbetat med beroendeproblematik i mer än 35 år i Sverige och Finland. Han har lång erfarenhet som handledare inom socialtjänsten och driver idag egen verksamhet.

För att framgångsrikt bemöta och behandla den som ... Nya boken Missbruk, trauma och samsjuklighet - bemöta och behandla är indelad i två avdelningar, den första ger en teoretisk bakgrund och den andra beskriver bemötande och behandling. Boken vänder sig till personal inom HVB, socialtjänst och psykiatri samt andra yrkesgrupper inom missbruksvården. Trauma har en särskild plats genom att vara det mest välbelagda samsjuklighetstillståndet vid missbruk, samtidigt som trauma också kan skapa de andra psykiska störningarna (med undantag för ADHD).

För att f... Köp boken Missbruk, trauma och samsjuklighet : bemöta och behandla av Stefan Sandström (97891774... | Bestories | Billigt, snabbt, enkelt | Fri frakt Teori, dag 1 Kursledare: Stefan Sandström, leg psykolog och författare www.spfab.se.

RELATERADE BÖKOR