Hälsa, kommunikativt handlande och konfliktlösning : en studie av patientens ställning och av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd

Hälsa, kommunikativt handlande och konfliktlösning : en studie av patientens ställning och av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd - Bo Carlsson, Åke Isacsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bo Carlsson, Åke Isacsson
DIMENSIONERA
8,50 MB
FILNAMN
Hälsa, kommunikativt handlande och konfliktlösning : en studie av patientens ställning och av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.pdf
ISBN
4303931601937

BESKRIVNING

Studien tar sin utgångspunkt i patientens ställning och rättens förutsättningar då det gäller att demokratisera hälso- och sjukvården. 1983 års hälso- och sjukvårdslag ger uttryck för denna strävan. Här framhävs patientens aktiva deltagande. Lagen är dock riktad till landstingskommunerna och reglerar deras skyldighet att utforma vården utifrån vissa övergripande mål.Lagen ger inte patienten några uttryckliga rättigheter. Den rätt som patienten har är möjligheten att till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) anmäla ”fel eller försummelse”. Denna möjlighet är studieobjektet i boken och belyses utifrån ett rättssociologiskt perspektiv.Mål som med- och självbestämmande för patienten kräver en utveckling av hälso- och sjukvårdens interaktionsmönster. En central punkt i boken är därmed den stora andelen anmälningar som hänför sig till bristande information eller nonchalant bemötande.En förutsättning för en demokratisering är pateintens faktiska möjligheter att aktivt delta med argument i den fel eller försummelse-procedur som ansvarsnämnden tillhandahåller. Härvidlag försöker boken skapa en förståelse för vad som kan stimulera respektive begränsa denna möjlighet.Kan olika typer av anmälningar till HSAN skapa processer som kan ha en betydelse för hälso- och sjukvårdens utveckling? Betydelsen är avhängig av hur HSAN:s roll uppfattas. Ifall man ska ta målet att stärka patientens ställning på allvar, krävs det att det finns en möjlighet att anmäla såväl bemötande- och informationsfrågor som medicinska felbehandlingar.BO CARLSSON är numera professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola. ÅKE ISACSSON var verksam vid Centrum för samhällsmedicin, Lunds universitet. Boken är deras gemensamma doktorsavhandling.

En studie av patientens ställning och Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Ak.

Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris Hälsa, kommunikativt handlande och konfliktlösning: En studie av patientens ställning och av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd 317 sidor | Februari 1989 Scandinavian Studies in the Sociology of Law II Format 142×242 mm Omslag Alf Dahlberg ISBN 978-91-86980-05-4 Hälsa, kommunikativt handlande och konfliktlösning : en studie av patientens ställning och av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd: 2 Scandinavian Studies in the Sociology of Law: Amazon.es: Carlsson, Bo, Isacsson, Åke, Dahlberg, Alf: Libros en idiomas extranjeros Hälsa, kommunikativt handlande och konfliktlösning: en studie av patientens ställning och av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (Häftad) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 3 butiker SPARA på ditt inköp nu! Buy Hälsa, kommunikativt handlande och konfliktlösning : en studie av patientens ställning och av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd: 2 (Scandinavian Studies in the Sociology of Law) by Bo Carlsson, Åke Isacsson, Alf Dahlberg (ISBN: 9789186980054) from Amazon's Book Store.

RELATERADE BÖKOR