Rättsliga ingripanden vid föräldrars våld och övergrepp mot barn :

Rättsliga ingripanden vid föräldrars våld och övergrepp mot barn : - Maria Forsman | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Maria Forsman
DIMENSIONERA
9,48 MB
FILNAMN
Rättsliga ingripanden vid föräldrars våld och övergrepp mot barn :.pdf
ISBN
5597450427904

BESKRIVNING

I denna bok granskas och analyseras de olika möjligheter och skyldigheter som den svenska rättsordningen har ifråga om ingripanden vid föräldrars våld och övergrepp mot barn. Denna typ av ingripanden tangerar två skilda rättsområden – socialrätt och straffrätt – som har delvis olika målsättningar och verkanssätt och som hanterar våldet utifrån olika angreppspunkter: som ett socialt problem (socialrätten) respektive som ett brott (straffrätten). Med utgångspunkt i våldets karaktär beskrivs i boken vilka handlingar och situationer som faller under respektive rättsområdes regelverk. Boken tar även upp hur den processuella hanteringen ser ut och diskuterar hur regelsystemen – var för sig och sammantaget – tillgodoser det våldsutsatta barnets rättigheter och intressen.Boken vänder sig till alla som vill få en fördjupad kunskap om rättsliga frågor knutna till ingripanden vid barnmisshandel, t.ex. blivande och yrkesverksamma jurister, socialsekreterare och poliser.

Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Våld och sexuella övergrepp mot barn Motion 2002/03:Ju361 av Ragnwi ... att regeringen ser över socialtjänstlagen så att socialtjänstens personal är skyldig att göra en polisanmälan vid misstanke om övergrepp mot barn.

Fri frakt. Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Rättsliga ingripanden vid föräldrars våld och övergrepp mot barn: Amazon.es: Maria Forsman: Libros en idiomas extranjeros Jag forskar och undervisar i barnrätt, socialrätt, förvaltningsrätt, viss straff- och processrätt, viss familjerätt, mänskliga rättigheter och professionsetik.

RELATERADE BÖKOR