Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna - Hur du blir expert på din egen diabetes

Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna - Hur du blir expert på din egen diabetes - Ragnar Hanås | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ragnar Hanås
DIMENSIONERA
6,41 MB
FILNAMN
Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna - Hur du blir expert på din egen diabetes.pdf
ISBN
6453522975170

BESKRIVNING

Typ 1 Diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna – Hur du blir expert på din egen diabetes” vill på ett praktiskt sätt visa vad du behöver veta för att själv kunna ta hand om din diabetes. Du som har diabetes behöver faktiskt kunna mer om diabetes än vadgenomsnittsdoktorn kan, för att förstå och kunna ta hand om din sjukdom på ett ändamålsenligt sätt. Du behöver detta både för att må bra idag och för att kunna undvika sena komplikationer i framtiden.Modern forskning visar entydigt att ett lägre genomsnittligt blodsocker och HbA1c minskar risken för sena komplikationer. I den här boken kandu lära dig hur du åstadkommer detta i praktiken.Kom ihåg att det är du som bestämmer över ditt liv — låt inte diabetessjukdomen göra det! Lär dig istället hur du kan hantera din diabetes i livets olika situationer.Boken vänder sig till barnfamiljer, ungdomar och unga vuxna med typ 1 diabetes och till personer som kommer i kontakt med diabetes, till exempel sjuksköterskor, läkare, dietister, förskole- och skolpersonal och andra intresserade.Författaren är docent vid Sahlgrenska Akademin på Göteborgs Universitet och barnläkare vid NU-sjukvårdens Barn- och Ungdomsklinik,Uddevalla och NÄL, med specialisering på diabetes. Han var sekreterare i ISPAD (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes, www.ispad.org) 2008-2012 och president 2014-2016.

120 SEK jul- och nyårs-rabatt Skriv ut E-post Uppgifter Kategori: Nyheter Publicerad 19 december 2018 Recension Ragnar Hanås Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna - Hur du blir expert på din egen diabetes. 20% på ... Unga Vuxna är en grupp för oss med diabetes eller anhöriga som är äldre än tonåring och yngre än pensionär.

Symtom på diabetes hos barn och tonåringar. De första symtomen vid diabetes är som tidigare nämnts ökade urinmängder och ökad törst. Typ 1-diabetes beskrivs ofta som en form av diabetes man drabbas av i tidig ålder medan typ 2 uppstår senare i livet.

RELATERADE BÖKOR