Kommissionslagen : en kommentar

Kommissionslagen : en kommentar - Svante O. Johansson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Svante O. Johansson
DIMENSIONERA
12,55 MB
FILNAMN
Kommissionslagen : en kommentar.pdf
ISBN
4103819653595

BESKRIVNING

Sedan lång tid tillbaka har handel i kommission reglerats i lag. Den rättsliga regleringen finns numera i kommissionslagen (2009:865). Här regleras både förhållandet mellan kommissionären och kommittenten samt deras förhållande till kunder. Kommissionslagen kan därför karaktäriseras som en juridikens smältdegel. Den anger allmänna grundsatser för sysslomannaskap och fordringsrätt. Lagen ger även utgångspunkter för frågor om avtals subjektiva verkan och direktkrav. Slutligen slås i lagen fast viktiga sakrättsliga principer.Kunskap om hur detta detaljerade regelverk ser ut är nödvändigt för att kunna förstå ett kommissionsförhållandes närmare rättsverkningar, särskilt i förhållande till andra mellanmansrättsliga institut. I denna kommentar förklaras och konkretiseras kommissionslagen paragraf för paragraf. Därtill diskuteras i vilka situationer reglerna är av tvingande karaktär liksom vilka bevisfrågor som kan bli aktuella. Boken ger en djupgående beskrivning av rättsområdet med hänvisningar till ett omfattande rättskällematerial.

08.00-20.00 Växel: 010-744 10 00 010-744 10 00. Följ oss i sociala medier! Facebook Instagram. Efter en sommar och höst full av skrivande och utveckling är vi stolta att få presentera nästa version av lagen.nu.

Johansson, Kommissionslagen - En kommentar, 2017, s. 30.) 17.

RELATERADE BÖKOR