Södra Lapplandsfjällen: vandringsturer och utflykter

Södra Lapplandsfjällen: vandringsturer och utflykter - Susanne Lindqvist, Bertholof Brännström | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Susanne Lindqvist, Bertholof Brännström
DIMENSIONERA
11,13 MB
FILNAMN
Södra Lapplandsfjällen: vandringsturer och utflykter.pdf
ISBN
9840351323530

BESKRIVNING

Guideboken Södra Lapplandsfjällen tar dig med på vandringar längs fantastiska leder i områdena runt Borgafjäll, Kultsjödalen och Vojmådalen. Här finns dramatiska toppar och mängder av historiska platser att utforska. De tre fjälldalarna som delar av södra Lapplands fjällområden ger en speciell karaktär till området. Här kan du vandra i dagar utan att möta en enda människa men du är ändå aldrig längre än en dagsetapp ifrån närmsta bebyggelse. Dalgångarna kännetecknas även av de större vattendrag som rinner genom dem. De är bitvis vilda och forsande med fina fiskevatten men de visar också på människans intrång i naturen då de under årens gång delvis har blivit reglerade och uppdämda. I boken finns alla typer av leder beskrivna, från kortare dagsturer till längre turer där du behöver bära med dig utrustning för att kunna tälta. I södra Lapplandsfjällen finns övernattningsstugor som förvaltas av Länsstyrelsen eller privata aktörer. I respektive ledbeskrivning hittar du information om vad som gäller för nyttjande av stugorna. Det här är författarnas första bok för Vildmarksbiblioteket. Arbetet med boken har pågått under två års tid men Susanne och Bertholof har utforskat området under mycket längre tid än så. Många av de beskrivna lederna har de vandrat vid flera tillfällen de senaste femton åren. De har ändå tagit tillfället i akt att få vandra dem ytterligare en gång för att kunna beskriva dem så bra som möjligt i boken.  Ur innehållet: * Topptur på Borgahällan* Upptäck Korpådalen* Utsikterna från Varmoevaartoe * Rundtur på Njakafjället* Topptur på Graipesvare* Laster- och Ljusfjället runt* Upptäck Grantonsskalet* Topptur på Borkafjället* Henriksfjället runt* Ravinforsen Bullerfallet* Faktarutor om historiska platser och samevisten i området* Stekenjokks historia* Beskrivning av fjälldalarnas vägar såsom Konstvägen sju älvar, Vildmarksvägen och Sagavägen* Långvandringar som binder ihop de tre fjälldalarna

Vandringar på Skåneleden. 275,00kr Södra Lapplandsfjällen vandringsturer och utflykter.

De vandrande biologerna St. Olavsleden - a pilgrims path in northern Scandinavia 255,00 kr. Nationalparker i södra Sverige : vandringsturer och utflykter av Söderlund Staffan 299.00 Kr Kontrollera lagerstatus Meddelande: JavaScript krävs för detta innehåll. Nationalparker i södra Sverige vandringsturer och utflykter.

RELATERADE BÖKOR