Nyttans Växter

Nyttans Växter - Kerstin Ljungqvist | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kerstin Ljungqvist
DIMENSIONERA
4,65 MB
FILNAMN
Nyttans Växter.pdf
ISBN
5473519088843

BESKRIVNING

Nyttans växter kallas de växter som är eller har varit i människans tjänst: till mat och medicin, kläder och redskap, färg och kosmetika, kärleksmedel och ritualer. I boken beskrivs ca 1 250 växter och deras användning förr och nu, folktro, sägner och namnens betydelser. Boken är unik eftersom den omfattar i stort sett alla växter som har eller har haft användning i Norden. Det är träd och buskar, örter och krukväxter, lavar, mossor och alger. Växterna är ordnade i bokstavsordning efter de svenska namnen och bokstavsflikar i kanten gör det lätt att hitta den växt man söker.I en särskild del förklaras ord, namn och begrepp och i slutet av boken finns en avdelning där växterna grupperas i olika användningsområden, t.ex. växter som hjälper mot huvudvärk eller illamående, växter som man kan göra lim eller papper av eller växter som kan användas som sötningsmedel, sallad, kryddor eller te. Boken inleds med en historik över den svenska odlingen och insamlingen av medicinalväxter till apoteken. Utgångspunkten är Johannes Henrikssons verksamhet i Dals Rostock, Dalsland, kring förra sekelskiftet. Han var en av sin tids främsta experter på området och ägnade sig dessutom åt folklivsforskning. I boken finns många citat från hans uppteckningar om växternas användning. Kerstin Ljungqvist är mellanstadielärare i grunden men arbetar nu som egen förtagare. Under sommarhalvåret driver hon den välbesökta Örtagården i Dals Rostock. Under resten av året arbetar hon bl.a. med illustration, måleri, grafisk formgivning, kalligrafi och sömnad. Boken har hon illustrerat och formgivit själv samt givit ut på eget förlag.

Där var också rektorn Johannes Henriksson verksam. Köp blommor, växter, jord för ditt hem & trädgård. Vi erbjuder 1 års växtgaranti på trädgårdsväxter.

Boken är unik eftersom den omfattar i stort sett alla växter som har eller har haft användning i Norden. Det ... LIBRIS titelinformation: Nyttans växter : uppslagsbok med över tusen växter : historik om svensk medicinalväxtodling / Kerstin Ljungqvist. Nyttans växter kallas de växter som är eller har varit i människans tjänst: till mat och medicin, kläder och redskap, färg och kosmetika, kärleksmedel och ritualer.

RELATERADE BÖKOR