Intelligenta växter

Intelligenta växter - Stefano Mancuso, Alessandra Viola | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Stefano Mancuso, Alessandra Viola
DIMENSIONERA
5,36 MB
FILNAMN
Intelligenta växter.pdf
ISBN
4409842953765

BESKRIVNING

"En fullständigt fantastisk bok" - Göran Greider i Aftonbladet Kultur Följ med på en ovanlig och fascinerande resa in i hjärtat av växternas värld!Är växter intelligenta? Har de minne? Kan de lösa problem bättre än vad vi människor kan? Ja, faktum är att så säger nya rön inom vetenskapen. Det spännande och högaktuella forskningsområdet växtneurobiologi ger oss häpnadsväckande insikter i vad som försiggår bland de organismer vi människor hittills ganska arrogant hänvisat till som "grönsaker". Trots att plantor varken har hjärnor eller centrala nervsystem uppfattar de sina omgivningar med en större känslighet än djur. Deras kooperativa system reagerar snabbt inför potentiella faror och de både minns tidigare händelser samt kan aktivt anpassa sig till nya förhållanden. De sover, de har personligheter och kommunicerar både med varandra och med djur - de kan till och med bedöma gravitation! Med lätt hand och överskådlig pedagogik lotsar forskaren och populäre föreläsaren Stefano Mancuso läsaren genom en värld av makalösa upptäckter. Växter står för åttio procent av vikten från jordens levande varelser, ändå är det lätt att glömma att dessa harmlösa, vackra organismer är och har varit helt avgörande för människans överlevnad.  Alls inga "gröna saker" - utan grön intelligens!Intelligenta växter är en i ordets bästa mening tankeväckande bok. - Fredrik Sjöberg, vetenskapsjournalist, biolog och författare Denna bok är inget mindre än en sommarläsning som utvidgar själen. - San Francisco Book ReviewStefano Mancuso är chef på International Laboratory of Plant Neurobiology (LINV) i italienska Florens, grundare av International Society for Plant Signaling and Behavior och professor vid Florens universitet. Han räknas som grundare till forskningsområdet växtneurobiologi. Mancusos böcker och artiklar har publicerats i mängder av internationella magasin och tidskrifter, hans Ted Talk har setts över en miljon gånger och tidningen La Repubblica listade honom bland tjugo människor som kommer att förändra våra liv.  

Ni ser rotsystemet på bilden, lika stort som trädets krona. Intelligenta växter - Den överraskande vetenskapen om växternas hemliga liv, Stefano Mancuso och Alessandra Viola, översättning Olov Hyllienmark, Bazar Förlag. Den stora knoppboken är en milstolpe för svensk botanisk trädgårdslitteratur. De detaljrika fotona saknar helt motsvarighet i liknande litteratur och ingen annan bok går så detaljerat igenom de karaktärer som särskiljer våra träd och buskar på vintern.

De kanske inte har någon hjärna men kan tack vare sin decentraliserade struktur forma organisationer utan kontrollcentra, där gruppen blir mer intelligent än de mest intelligenta enskilda individer. Intelligenta växter talar om intelligens i bemärkelsen anpassning och problemlösningsförmåga. Den diskuterar inte frågor om huruvida växter skulle besitta ett medvetande eller ha känslor, men spekulerar om vilka sinnen de är utrustade med.

RELATERADE BÖKOR