Intelligenta växter

Intelligenta växter - Stefano Mancuso, Alessandra Viola | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Stefano Mancuso, Alessandra Viola
DIMENSIONERA
6,13 MB
FILNAMN
Intelligenta växter.pdf
ISBN
1677361443599

BESKRIVNING

"En fullständigt fantastisk bok" - Göran Greider i Aftonbladet Kultur Följ med på en ovanlig och fascinerande resa in i hjärtat av växternas värld!Är växter intelligenta? Har de minne? Kan de lösa problem bättre än vad vi människor kan? Ja, faktum är att så säger nya rön inom vetenskapen. Det spännande och högaktuella forskningsområdet växtneurobiologi ger oss häpnadsväckande insikter i vad som försiggår bland de organismer vi människor hittills ganska arrogant hänvisat till som "grönsaker". Trots att plantor varken har hjärnor eller centrala nervsystem uppfattar de sina omgivningar med en större känslighet än djur. Deras kooperativa system reagerar snabbt inför potentiella faror och de både minns tidigare händelser samt kan aktivt anpassa sig till nya förhållanden. De sover, de har personligheter och kommunicerar både med varandra och med djur - de kan till och med bedöma gravitation! Med lätt hand och överskådlig pedagogik lotsar forskaren och populäre föreläsaren Stefano Mancuso läsaren genom en värld av makalösa upptäckter. Växter står för åttio procent av vikten från jordens levande varelser, ändå är det lätt att glömma att dessa harmlösa, vackra organismer är och har varit helt avgörande för människans överlevnad.  Alls inga "gröna saker" - utan grön intelligens!Intelligenta växter är en i ordets bästa mening tankeväckande bok. - Fredrik Sjöberg, vetenskapsjournalist, biolog och författare Denna bok är inget mindre än en sommarläsning som utvidgar själen. - San Francisco Book ReviewStefano Mancuso är chef på International Laboratory of Plant Neurobiology (LINV) i italienska Florens, grundare av International Society for Plant Signaling and Behavior och professor vid Florens universitet. Han räknas som grundare till forskningsområdet växtneurobiologi. Mancusos böcker och artiklar har publicerats i mängder av internationella magasin och tidskrifter, hans Ted Talk har setts över en miljon gånger och tidningen La Repubblica listade honom bland tjugo människor som kommer att förändra våra liv.  

Alls inga "gröna saker" - utan grön intelligens! Intelligenta växter är en i ordets bästa mening tankeväckande bok. Ny forskning: Växter är intelligenta. Växtriket har länge intagit andra rang inom forskarvärlden, men inte nu längre.

Alls inga "gröna saker" - utan grön intelligens! Intelligenta växter är en i ordets bästa mening tankeväckande bok. Växter står för åttio procent av vikten från jordens levande varelser, ändå är det lätt att glömma att dessa harmlösa, vackra organismer är och har varit helt avgörande för människans överlevnad. Alls inga "gröna saker" - utan grön intelligens! Intelligenta växter är en i ordets bästa mening tankeväckande bok. Ny forskning: Växter är intelligenta.

RELATERADE BÖKOR