Har du ingen humor? : en snabbguide till jämställdhet

Har du ingen humor? : en snabbguide till jämställdhet - Katarina Wennstam | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Katarina Wennstam
DIMENSIONERA
6,63 MB
FILNAMN
Har du ingen humor? : en snabbguide till jämställdhet.pdf
ISBN
6149364216121

BESKRIVNING

Har du ingen humor? En klassiker. När någon säger eller gör något som är kränkande, taskigt, fördomsfullt är det vilket som kan låta som en självklarhet viktigt att säga ifrån. Tystnaden blir annars ett indirekt godkännande av det hen säger eller gör. Men efter protesten kommer oftast detta meh ... vadå, har du ingen humor eller? Det finns förstås mängder av saker som är värre än att vara humorbefriad, till exempel ovan nämnda, att vara taskig eller fördomsfull. Det är värre att vara en tölp än att inte riva ner några enkla skratt.Har du ingen humor? är en bok du kan ha med dig i väskan eller fickan, en bok du kan läsa i på bussen, på tåget, på tunnelbanan, högt i klassrummet eller på släktmiddagen. Den visar på ett enkelt och lättfattligt sätt hur feminism och mänskliga rättigheter hänger ihop med sunt förnuft. Det finns massor att diskutera i boken och den innehåller många ögonöppnare.Boken är indelad i fyra avdelningar: Ord som skaver, Sådant man bara säger, Min feministiska kamp och Våldtäkt på film. Författaren vänder och vrider på ord som pojkstreck, stulen flickvän, ballar av stål, på uttryck som Stora grabbar gråter inte, Har du ingen humor?, Sverige är världens mest jämställda land. Wennstam tar upp de feministiska strider som, enligt henne, är värda att ta, till exempel Min kropp, mitt val, Flickan och skulden, Lust, Våld i nära relationer.Katarina Wennstam har i över tjugo år varit oerhört engagerad i frågor som rör tjejer och kvinnor, hon har stått upp för kvinnliga brottsoffer och belyst kvinnors utsatthet. Först som kriminalreporter, och sedan 2007 som föreläsare och författare till både romaner och fackböcker.

Tystnaden blir annars ett indirekt godkännande av det hen säger eller gör. en snabbguide till jämställdhet av Katarina Wennstam ( Bok ) 2018, Svenska, För barn och unga När någon säger eller gör något som är kränkande eller fördomsfullt är det viktigt att säga ifrån. Har du ingen humor? : en snabbguide till jämställdhet av Katarina Wennstam. ISBN 9789129710694.

När någon säger eller gör något som är kränkande, taskigt, fördomsfullt är det vilket som kan låta som en självklarhet viktigt att säga ifrån. Tystnaden blir annars ett indirekt godkännande av det hen säger eller gör. en snabbguide till jämställdhet av Katarina Wennstam ( Bok ) 2018, Svenska, För barn och unga När någon säger eller gör något som är kränkande eller fördomsfullt är det viktigt att säga ifrån. Har du ingen humor? : en snabbguide till jämställdhet av Katarina Wennstam.

RELATERADE BÖKOR