Damen med hunden och andra noveller

Damen med hunden och andra noveller - Anton Tjechov | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anton Tjechov
DIMENSIONERA
4,86 MB
FILNAMN
Damen med hunden och andra noveller.pdf
ISBN
9201340385107

BESKRIVNING

Anton Tjechov brukar kallas världens bäste novellist genom tiderna. Det är med sin prosa i det kortare formatet som han på ett avgörande vis influerat författare som Virginia Woolf, Franz Kafka, James Joyce och Ernest Hemingway. Utöver den djupt inkännande reflektionen av det mänskliga psyket finns hos Tjechov en tonkänslighet i språket som få författare kunnat mäta sig med.Denna samling innehåller ett urval av Tjechovs mest hyllade noveller, i svenska översättningar av Asta Wickman, Ellen Rydelius, Staffan Dahl och Hjalmar Dahl.ANTON TJECHOV [1860-1904] var en rysk författare och läkare som räknas till en av giganterna i den moderna världslitteraturen, och den viktigaste författaren under de sista åren av vad som kallats guldåldereran i rysk litteratur, med föregångare som Tolstoj och Dostojevskij. Flera av modernismens mest centrala författare, som Joyce och Faulkner, anger Tjechov som en av sina största inspirationskällor.

Andra format; Talbok (Daisy) (2006) Andra utgåvor. Svenska (1982 ... Damen med hunden och andra noveller av Anton Tjechov.

Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris Novellen "Damen med hunden" skrevs 1899 och finns i ett antal svenska översättningar; själv har jag den av Asta Wickman från 1955.

RELATERADE BÖKOR