Kulla-Gulla håller sitt löfte

Kulla-Gulla håller sitt löfte - Martha Sandwall-Bergström | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Martha Sandwall-Bergström
DIMENSIONERA
7,90 MB
FILNAMN
Kulla-Gulla håller sitt löfte.pdf
ISBN
9257345584398

BESKRIVNING

Älskad klassiker fyller 75 år!Böckerna om Kulla-Gulla har lästs och älskats i många generationer. Den första boken om barnhemsbarnet Gulla kom till när författaren Martha Sandwall-Bergström 1945 vann första pris i en barnbokspristävling som Bonniers utlyst. Bokserien bygger på upplevelser som författaren hade i sin barndoms fattiga Småland, sådant som hon hörde berättas och litterär inspiration. Böckerna kombinerar spännande äventyr med historiska realiteter, och Gulla själv är en stark flickhjälte som förtjänar att lyftas igen.Nu ger vi ut de tre första böckerna i nyutgåva. Kulla-Gulla håller sitt löfte är den andra delen i serien."Serien om Kulla-Gulla är i dag lika aktuell som den någonsin varit. Inte för sin igenkänningsfaktor, utan som ett exempel på god litteratur som lyser med sin kraft, långt bortom sin egen tid."Norrbottens-kuriren

Böckerna utspelar sig i Sverige i början av 1900-talet och sträcker sig över föräldralösa Kulla-Gullas första tid som fattighjon i ett torp dit hon kommer som sjuåring, tills att hon är i 20-årsåldern och ska gifta sig. Kulla-Gulla håller sitt löfte av Martha Sandwall-Bergström, 1913-2000 ( Bok ) 2020, Svenska, För barn och unga Älskad klassiker fyller 75 år!Böckerna om Kulla-Gulla har lästs och älskats i många generationer. Hem; Barn och Ungdomsböcker; Kulla-Gulla håller sitt löfte Kulla-Gulla håller sitt löfte, av Martha Sandwall-Bergström Den andra boken om Kulla-Gulla. Livet i Kullatorpet fortsätter och Gulla jobbar hårt samtidigt som hon försöker få tid till barnen.

Kulla-Gulla sliter hår med torpet och utför dagsverken hos den mäktige patron Sylverster på Höje ... Kulla-Gulla håller sitt löfte av Martha Sandwall-Bergström ( Bok ) Svenska, För barn och unga Ämne: förr i tiden, Flickor, Barnarbete, Fattigdom, Sverige, Kulla-Gulla håller sitt löfte Ljudbok av Martha Sandwall-Bergström. Ljudbok, Svenska, 2020-04-09 9-12 år (1 röst) 59.

RELATERADE BÖKOR