Kulla-Gulla håller sitt löfte

Kulla-Gulla håller sitt löfte - Martha Sandwall-Bergström | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Martha Sandwall-Bergström
DIMENSIONERA
11,72 MB
FILNAMN
Kulla-Gulla håller sitt löfte.pdf
ISBN
1027318305864

BESKRIVNING

Älskad klassiker fyller 75 år!Böckerna om Kulla-Gulla har lästs och älskats i många generationer. Den första boken om barnhemsbarnet Gulla kom till när författaren Martha Sandwall-Bergström 1945 vann första pris i en barnbokspristävling som Bonniers utlyst. Bokserien bygger på upplevelser som författaren hade i sin barndoms fattiga Småland, sådant som hon hörde berättas och litterär inspiration. Böckerna kombinerar spännande äventyr med historiska realiteter, och Gulla själv är en stark flickhjälte som förtjänar att lyftas igen.Nu ger vi ut de tre första böckerna i nyutgåva. Kulla-Gulla håller sitt löfte är den andra delen i serien."Serien om Kulla-Gulla är i dag lika aktuell som den någonsin varit. Inte för sin igenkänningsfaktor, utan som ett exempel på god litteratur som lyser med sin kraft, långt bortom sin egen tid."Norrbottens-kuriren

Därefter utkom "Kulla-barnen på herrgården" 1947 och "Kulla-Gulla i skolan" 1948. Kulla-Gulla håller sitt löfte är den andra delen i serien. "Serien om Kulla-Gulla är i dag lika aktuell som den någonsin varit.

Nyheter om boken. 2020-03-26 Böckerna om Kulla-Gulla fyller 75 år och ges ut i nyutgåva.

RELATERADE BÖKOR