Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker

Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker - Lotte Möller | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lotte Möller
DIMENSIONERA
9,96 MB
FILNAMN
Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker.pdf
ISBN
5142140678143

BESKRIVNING

Nominerad till Augustpriset 2019!Årets trädgårdsbok 2019!I den här boken står relationen mellan människor och bin i centrum. Det blir en vindlande och stundtals stingslig resa från antiken till dagens biodlarvärld. Lotte Möller berättar vad man under historien ansett att vi människor kan lära av bina och skildrar bland annat den upphetsade debatten på 1700-talet om huruvida det är en drottning eller en kung som styr bisamhället. Hon beskriver livets gång i kupan och bland biodlare, bin i religion och revolution och den ädla konsten att känna skillnad på olika sorters honung. Vi får också följa grannkonflikter och bisvärmar som spårar ur.Med en särskild blick för färgstarka karaktärer låter hon oss möta alltifrån en skjutglad kalifornisk biodlare, som rasar mot både mördarbin och bipolitik, till Rudolf Steiner och benediktinermunken Broder Adam, Buckfastbiets fader, som hamnar i konflikt med en ny abbot.Förhållandet mellan människa och natur löper som en röd tråd genom boken: hur det har sett ut genom historien, men också hur det tar sig uttryck idag, när den oroväckande bidöden gör binas framtid mycket osäker. Vad händer då med oss?

Rappt och journalistiskt skriven med ett humoristiskt anslag och en oändlig kunskap om bin. I "Bin och människor" påminns man genom Möllers glasklara beskrivningar om undret som vi är del av, ... Om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker. Onsdag 15 april kl.

Lotte Möller berättar vad man under historien ansett att vi människor kan lära av bina och skildrar bland annat den upphetsade debatten på 1700-talet om huruvida det är en drottning eller en kung ... I den här boken står relationen mellan människor och bin i centrum. Det blir en vindlande och stundtals stingslig resa från antiken till dagens biodlarvärld.

RELATERADE BÖKOR