Nickelpojkarna

Nickelpojkarna - Colson Whitehead | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Colson Whitehead
DIMENSIONERA
10,95 MB
FILNAMN
Nickelpojkarna.pdf
ISBN
1970944353563

BESKRIVNING

BELÖNAD MED PULITZERPRISET 2020När medborgarrättsrörelsen når den svarta enklaven Frenchtown, tar den unge Elwood orden från Martin Luther King till sitt hjärta: Han är lika bra som någon annan. Elwood drömmer om att bli lärare, men ett oskyldigt misstag leder till att han skickas till uppfostringsanstalten Nickel-akademin, för att bli en ”hedervärd och ärlig man”. I realiteten är det en grotesk tortyrkammare där pojkarna misshandlas och utnyttjas. För att överleva söker Elwood tröst i Dr Kings ord. Hans vän Turner tycker att Elwood är naiv, att världen är ond, och att det enda sättet att överleva är genom rävspel och list. Motsättningen mellan Elwoods idealism och Turners cynism leder fram till ett beslut vars efterverkningar blir kännbara i decennier efteråt.

Laddas ned direkt. Köp Nickelpojkarna av Colson Whitehead på Bokus.com. Nickelpojkarna är en stark, gripande, ja förtvivlad roman om desillusion, men också en uppfordrande maning att ställa in sin egen blick för världens maskineri.

;) Det blir kanske inte så mycket läsning men en del hoppas jag på. Jag håller som vanligt på med flera böcker parallellt.

RELATERADE BÖKOR