Till bildningens försvar : den svåra konsten att veta tillsammans

Till bildningens försvar : den svåra konsten att veta tillsammans - Sverker Sörlin | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sverker Sörlin
DIMENSIONERA
9,9 MB
FILNAMN
Till bildningens försvar : den svåra konsten att veta tillsammans.pdf
ISBN
8569470767095

BESKRIVNING

Bildning har varit ett centralt begrepp för det moderna framstegets tidevarv en väg för den enskilda människan att lära och växa alltsedan 1700- talets upplysning. Den gör att vi kan överskrida de begränsningar som ryms i nation, kön, religion, etniskt ursprung eller andra identiteter. Bildning har blivit än mer viktig, i en tid när mörka skuggor drar över världen. När sanningen privatiseras och allt fler stängs inne i åsiktsburar. Vi har mer kunskap än någonsin men vi vet allt mindre tillsammans.Boken har därför ett nästan provocerande angeläget ärende: Det behövs en uppdaterad förståelse en bildning om det som angår oss alla och som gör oss friare och samhällen säkrare. Sverker Sörlin är idéhistoriker och författare. Sagt om boken:"Med övertygande argumentation, personligt tilltal och med belysande historiska, filosofiska och kulturella referenser, pekar han [Sörlin] på behovet av en vitaliserad förståelse för den allmänna bildningens nödvändighet, allt för att motverka politiskt auktoritära krafters kunskapsfientlighet och undergrävande av samhälleliga institutioner."Martin Lagerholm, BTJ-häftet nr 8, 2020

8 visningar Det behövs ett bildningsbegrepp som innefattar mycket mer än fakta och specifika ämneskunskaper. Det menar Sverker Sörlin, som skrivit boken "Till bildningens försvar - den svåra konsten att veta tillsammans." Den 3 mars håller han en lunchföreläsning i Konferenssalen på Hemslöjden i Linköping.

Den svåra konsten att veta tillsammans. Bildning har varit ett centralt begrepp i det moderna framstegets tidevarv - en väg för den enskilda människan att lära ... ens försvar - Den svåra konsten att veta tillsammans.

RELATERADE BÖKOR