Österns religioner : filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien

Österns religioner : filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien - Christer Hedin | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christer Hedin
DIMENSIONERA
8,60 MB
FILNAMN
Österns religioner : filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien.pdf
ISBN
6808462802249

BESKRIVNING

Österns religioner lockar och fascinerar. Där finns en stillhet och öppenhet på det andliga området som tilltalar vår tid. De religiösa traditioner som utvecklats i Indien och Ostasien vittnar om en djup respekt för människans andliga krafter och för den längtan efter inre utveckling som ger livet sammanhang och innehåll. Intresset för yoga, meditation och ayurveda visar att många söker sig till dessa kraftkällor för att få inspiration och nya perspektiv på tillvaron.Österns religioner visar upp en mångskiftande bild av andligt liv. I Indiens rika tradition ingår hinduismens djupsinniga reflektioner över enheten i tillvaron, buddhismens meditation över begärens makt, jainismens absoluta krav på icke-våld och sikhernas hängivenhet för Gud och den heliga skriften. I Kina utvecklades konfucianismens krav på ömsesidig respekt i mänskliga relationer och taoismens följsamhet mot livets rytm. Japans religiösa liv präglas av shintos vördnad för naturens skönhet, men också av zenbuddhismens andliga mästare och de nya religionernas mångfald. Allt detta skildras i denna översikt över österns religioner, som kortfattat ger den historiska bakgrunden men främst vill visa hur religionerna påverkar livet i nutiden.Christer Hedin undervisar i religionshistoria vid Stockholms universitet och har givit ut flera böcker om kristendomen och islams historia.

[Christer Hedin] Österns religioner : filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien Av: Christer Hedin En bred översikt över österns religioner, som kortfattat ger den historiska bakgrunden men främst vill visa hur religionerna påverkar livet i nutiden. Barn har inte mycket makt att omsätta dessa fantasier i praktiken, och när de vuxit upp kan de bli till den sortens vuxna som bara går förbi när en blödande sopletare ligger och dör en långsam död på vägkanten, som vänder sig bort när en bränd kvinna vrider sig i plågor, och vilkas första reaktion när en livfull tonåring dricker råttgift blir en axelryckning….På platser ... Hedin, Christer (2013) Österns religioner : filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien. Dialogos Förlag Jacobsen, Knut A (2002) Buddhismen: Religion, historia, liv (i urval).

Skickas inom 1-3 vardagar. Köp boken Österns religioner : filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien av Christer Hedin (ISBN 9789175042565) hos Adlibris.

RELATERADE BÖKOR