Den kupade handen : historien om människan och tekniken

Den kupade handen : historien om människan och tekniken - Bo Sundin | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bo Sundin
DIMENSIONERA
10,40 MB
FILNAMN
Den kupade handen : historien om människan och tekniken.pdf
ISBN
5341868303228

BESKRIVNING

Listan över människans tekniska uppfinningar har hunnit bli lång. Allt från vattenhjul och urverk till datorer och mobiltelefoner finns i vår tekniska historia. I denna reviderade upplaga berättar Bosse Sundin bl.a. om teknikens roll i de tidiga högkulturerna och i antiken. Han beskriver jordbrukets tekniska revolution och visar vilken roll trä, kol och järn spelat - och spelar - i vårt samhälle. Dynamiken i den industriella revolutionen diskuteras med uppfinningarna textil, svavelsyra och stålpennor som exempel. Medeltidens munkar och vattenhjul får sitt eget kapitel, och även kampen att gå över tiden och rummets gränser tas upp i och med att järnvägar och andra kommunikationsmedel förändrat våra liv i grunden. Dock finns även en annan sida av teknikhistorien; en vedervärdig sida. Här talar vi förstås om vapnen, vars historia inbegriper allt från spikklubbor till avancerade missiler och splitterbomber.Slutligen måste nämnas att boktryckarkonstens utveckling självfallet inte kan förbises i en bok av detta slag.

Skickas senast imorgon. Köp boken Den kupade handen : historien om människan och tekniken av Bo Sundin (ISBN 9789173310154) hos Adlibris.

Boken har 1 läsarrecension. Den kupade handen : historien om människan och tekniken - Inbunden. Finns i lager, 298 kr.

RELATERADE BÖKOR