Hur låter åskan : förstudium till en vetenskapsteori

Hur låter åskan : förstudium till en vetenskapsteori - Johan Asplund | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johan Asplund
DIMENSIONERA
4,83 MB
FILNAMN
Hur låter åskan : förstudium till en vetenskapsteori.pdf
ISBN
5413611141403

BESKRIVNING

Förra året utkom överraskande två nya böcker av Johan Asplund: ”Genom huvudet” och ”Avhandlingens språkdräkt”. Då hade han under tio år avstått från att publicera sig, men alls inte slutat att skriva. Nu kommer ännu en ny bok: ”Hur låter åskan?” Om den skriver Bosse Forsén (fil dr i sociologi och universitetslektor vid Göteborgs universitet) följande:v ”En mångfasetterad bok om alternativa och mer sammansatta sätt att förstå världen och om att riva befästa distinktioner av olika slag: mellan vetenskap och konst, mellan teoretisk och tillämpad forskning, mellan att förstå och att förklara. Man kan läsa den med vetenskapsteoretiska utgångspunkter eller bara för den rikt varierande exempelsamlingens skull: en åskmaskin på Drottningholmsteatern, barns teckningar av regn, metaforer, synestetikers upplevelsevärldar. Det är en bok fylld av stora frågor som stimulerar, överraskar och aldrig riktigt lämnar läsaren i fred.” ”Johan Asplund är den mest särpräglade sociologen i Sverige och säkert också den bäste stilisten.” (Sven-Erik Liedman i SyD) Johan Asplund är socialpsykolog och kultursociologi och har länge varit verksam som professor i Köpenhamn och Lund.

av Kirsten Hyldgaard (Bok) 2008, Svenska, För vuxna. Vetenskapsteori och forskningsmetodik.

Den innehåller en del som kort och gott heter Christopher Polhem och som resonerar om begreppen konst och vetenskap och begreppet konsthus, något som man plötsligt står inför vid Fröå, huset där vattenhjulet finns. Asplund, Johan. (2003).

RELATERADE BÖKOR