Ornö under 500 år : historien om en ö i Stockholms skärgård

Ornö under 500 år : historien om en ö i Stockholms skärgård - Bengt Dennis | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bengt Dennis
DIMENSIONERA
3,69 MB
FILNAMN
Ornö under 500 år : historien om en ö i Stockholms skärgård.pdf
ISBN
3722943740977

BESKRIVNING

Ornö under 500 år skildrar Ornös och Stockholms skärgårds utveckling från sent 1400-tal till nutid. Här behandlas 1600-talets jordbruk och fiske, 1700-talets rysshärjningar och pest, 1800-talets övergång till en ny tid och 1900-talets avveckling av jordbruket. Huvudvikten ligger dock vid tematiska avsnitt, som täcker ett vitt fält: från skola, fattigvård, post, kommunikationer, elektrifiering, dagligvaruhandel och civilsamhället till det lokala självstyret, som utvecklats från sockenstämma till fullmäktige i en storkommun.Boken bygger på ett omfattande arkivmaterial och är rikt illustrerad.Bengt Dennis har en masterexamen i nationalekonomi. Han har varit chefredaktör för Dagens Nyheter, statssekreterare och riksbankschef.

Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen. Beräknad leveranstid: 3-5 arbetsdagar Säljs av Adlibris 4,1 / 5 med 22598 betyg.

För omkring 1 900 miljoner år sedan bildades den järn- och sulfidmalm som kunde utvinnas på Utö när ön befolkades.… Bara några minuter från Stockholms innerstad börjar skärgården. Den är ju egentligen inte en plats, utan många, och utgörs av omkring 30 000 öar och skär, och sträcker sig från Öregrund i norr till Landsort i söder.

RELATERADE BÖKOR