Ornö under 500 år : historien om en ö i Stockholms skärgård

Ornö under 500 år : historien om en ö i Stockholms skärgård - Bengt Dennis | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bengt Dennis
DIMENSIONERA
5,95 MB
FILNAMN
Ornö under 500 år : historien om en ö i Stockholms skärgård.pdf
ISBN
9401309915288

BESKRIVNING

Ornö under 500 år skildrar Ornös och Stockholms skärgårds utveckling från sent 1400-tal till nutid. Här behandlas 1600-talets jordbruk och fiske, 1700-talets rysshärjningar och pest, 1800-talets övergång till en ny tid och 1900-talets avveckling av jordbruket. Huvudvikten ligger dock vid tematiska avsnitt, som täcker ett vitt fält: från skola, fattigvård, post, kommunikationer, elektrifiering, dagligvaruhandel och civilsamhället till det lokala självstyret, som utvecklats från sockenstämma till fullmäktige i en storkommun.Boken bygger på ett omfattande arkivmaterial och är rikt illustrerad.Bengt Dennis har en masterexamen i nationalekonomi. Han har varit chefredaktör för Dagens Nyheter, statssekreterare och riksbankschef.

Till en början bröts förekomsten som dagbrott, men ganska snart fick man övergå till underjordsbrytning. Under 1940-talet bröts 10 000-20 000 ton som gick till glas- och porslinstillverkning. Mat från Ornö skärgård under självhushållets tid.

Restaurang, kafé och dansbana med olika evenemang - konserter, dans, teater m m. Telefon ... Ornö Fiber är en ekonomisk förening som bildats för att med hjälp av bidragsmedel och medlemmarnas insatser bygga ett fibernät på Ornö och kringliggande skärgård.

RELATERADE BÖKOR