Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassr

Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassr - Pauline Gibbons | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Pauline Gibbons
DIMENSIONERA
4,69 MB
FILNAMN
Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassr.pdf
ISBN
7552244051073

BESKRIVNING

Stärk språket, stärk lärandet är alltsedan den första upplagan kom ut på svenska en av de mest tongivande böckerna för alla som undervisar elevgrupper med varierande språkkunskaper.Läroplanen ställer höga krav på elevernas förmåga att tillägna sig och själva producera text i olika ämnen. Den undervisning som ska matcha dessa krav behöver vila på stor kunskap hos läraren om hur språk- och kunskapsutveckling samverkar och stöttas. I den här boken presenterar Pauline Gibbons en solid teoribas som utgår från aktuell forskning, men också konkreta modeller för hur man kan arbeta språk- och kunskapsutvecklande i olika ämnen. Bland annat framhåller hon fördelarna och möjligheterna med ämnesövergripande arbete med både första- och andraspråkselever i klassrummet och visar att en sådan undervisning är språkutvecklande för alla elever.Boken vänder sig främst till verksamma lärare i grundskolans olika årskurser och ämnen, men även till studerande på motsvarande lärarprogram. Studiehandledning till boken har utarbetats av Nationellt centrum för svenska som andraspråk och finns tillgänglig på deras webbplats.?Stärk språket, stärk lärandet ges numera ut av Studentlitteratur. Denna femte upplaga innehåller inga förändringar av innehållet jämfört med den fjärde upplagan.?

Publicerad: Uppsala : Hallgren ... Stärk språket, stärk lärandet [Elektronisk resurs] språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet / Pauline Gibbons ; översättning: Inger Samuelsson ; granskning: Carin Rosander ; granskning uttalsavsnitt: Inga Sjödin. Gibbons, Pauline Verk som ingår i eller hör samman med denna titel.

Annars är risken stor att "språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt" blir ytterligare ett urvattnat modeord som tappat sin ursprungliga be - tydelse. Anna Kaya och Karin Rehman Anna Kaya är lärare och medarbetare på Na-tionellt centrum för svenska som ... LIBRIS titelinformation: Stärk språket, stärk lärandet : språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet / Pauline Gibbons ; översättning: Inger Samuelsson ; [granskning: Nationellt centrum för svenska som andraspråk]. Stärk språket, stärk lärandet : språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet / Pauline Gibbons ; översättning: Inger Samuelsson ; granskning Carin Rosander ; granskning uttalsavsnitt Inga Sjödin.

RELATERADE BÖKOR