Autism inifrån : Speglingar av ett autistiskt vi

Autism inifrån : Speglingar av ett autistiskt vi - Dennis Hansson, Serena Hasselblad | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Dennis Hansson, Serena Hasselblad
DIMENSIONERA
6,22 MB
FILNAMN
Autism inifrån : Speglingar av ett autistiskt vi.pdf
ISBN
8654314839116

BESKRIVNING

Att vara annorlunda – så beskriver många autister vad autism innebär för dem. Samtidigt känns uppräkningen av bristande förmågor som finns i diagnosmanualer främmande. De beskriver en icke-autistisk majoritets utifrånperspektiv på autism. Våra egna berättelser handlar mer om hur vi upplever omvärlden och vad som fascinerar och intresserar oss. Problemen i vårt möte med den icke-autistiska världen beror inte nödvändigtvis på en nedsatt social förmåga – utan kanske mer på att det är stor skillnad mellan våra inre världar. Texterna i boken är resultatet av att en grupp autistiska vuxna träffats för diskussioner och för att dela personliga erfarenheter. Genom att spegla sig i varandra, i rum där det autistiska är normen, skapas ett autistiskt vi och med detta uppstår en viktig gemenskap. Boken samlar kunskap och analyser och vänder ut och in på många schablonbilder. Den är skriven av och för autister med förhoppningen att du som är autistisk ska känna igen dig – känna stolthet och glädje i att vara autist och inspireras till att utforska din egen autism. Autism inifrån vänder sig till alla som är intresserade av att förstå autism inifrån.Serena Hasselblad är redaktör för boken. Hon har också lett arbetet med skrivargrupperna och skrivit texter. Serena har en bakgrund som civilingenjör och teknisk doktor. Hon har de senaste 15 åren ägnat sig åt att studera autism och att försöka hitta enkla och meningsfulla sätt att beskriva vad autism är. Hon var ledare för projektet Autistiskt Initiativ.Dennis Hansson är medredaktör till boken. Han har även skrivit texter och bidragit med bilder. Dennis är litteraturvetare och utbildad till journalist. Han har också utbildat sig inom foto.

Samtidigt känns uppräkningen av bristande förmågor som finns i diagnosmanualer främmande. De beskriver en icke-autistisk majoritets utifrånperspektiv på autism.

Våra egna berättelser handlar mer om hur vi upplever omvärlden och vad som fascinerar och ... Autism inifrån: speglingar av ett autistiskt vi är en otroligt bra och intressant bok. Den beskriver autism ur ett inifrånperspektiv.

RELATERADE BÖKOR