Mellan arbete och familj : ett dilemma för kvinnor i 1900-talets Sverige

Mellan arbete och familj : ett dilemma för kvinnor i 1900-talets Sverige - Maria Stanfors | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Maria Stanfors
DIMENSIONERA
5,89 MB
FILNAMN
Mellan arbete och familj : ett dilemma för kvinnor i 1900-talets Sverige.pdf
ISBN
9487854797319

BESKRIVNING

Hur har relationen mellan arbete och familj förändrats i Sverige under 1900-talet? Maria Stanfors ger en samlad bild av den långsiktiga utvecklingen av kvinnors arbete, karriärer, utbildning och barnafödande. Hon visar vilka val kvinnor i Sverige ställts inför vad gäller arbete och familj under olika tidsperioder och vilka strategier de använt sig av.Mellan arbete och familj väver ihop teori och empiri i olika tematiskt upplagda kapitel. Boken lämpar sig för kurser inom flera ämnesområden och även i tvärvetenskapliga sammanhang. Den är också av stort intresse för alla som vill bekanta sig med huvuddragen i svenska kvinnors ekonomiska historia, grundläggande arbetsmarknadsekonomi och genusperspektiv, kort sagt en bok för alla som är intresserade av jämställdhet.

Om tvillingmammor har sämre hälsa senare i livet pekar detta därför mot en effekt av den dubbla bördan av arbete och familj. Jämförelsen mellan tvillingmammor och andra mammor utgår ifrån att tvil-lingfödslar är slumpmässiga . Ett dilemma för kvinnor i 1900-talets ...

Jämlikhet i arbetet var nåt som började eftersträvas. Och år 1900 fanns det antydningar till att kvinnor och män skulle kunna få arbeta på lika villkor, bredvid varandra.

RELATERADE BÖKOR