PMS! Få hjälp med KBT

PMS! Få hjälp med KBT - Ulrike Braun, Susanna Johansson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ulrike Braun, Susanna Johansson
DIMENSIONERA
4,54 MB
FILNAMN
PMS! Få hjälp med KBT.pdf
ISBN
7253216053903

BESKRIVNING

Var tredje kvinna i fertil ålder mår riktigt dåligt dagarna före mens. För vissa kan det vara så länge som upp till två veckor. En del vill skälla ut kollegan, säga sanningen till väninnan eller skiljas från sin partner. Och en del gör alla dessa tre saker för att sedan ångra sig bittert när mensen väl kommer. Det skämtas ofta om pms, men för de som är drabbade är det långt ifrån ett skämt.Trots de allvarliga konsekvenserna för kvinnor med pms upplever många att de inte blir tagna på allvar inom vården, och än så länge erbjuds endast hormonella behandlingar eller antidepressiv medicinering. Samtidigt blir inte alla hjälpta och fortsätter att lida, månad efter månad, år efter år. Men så behöver det inte vara! Ny forskning visar att kognitiv beteendeterapi (KBT) är en effektiv metod för behandling av pms. Pms orsakas av hormoner som förutom att påverka oss fysiskt, påverkar våra tankar och känslor och i slutändan hur vi beter oss. På så sätt kan KBT, även om det inte förändrar din hormonkänslighet, hjälpa dig att må bättre.I PMS! Få hjälp med KBT förklarar författarna på ett lättförståeligt sätt vad pms är och framförallt hur pms kan hanteras med hjälp av KBT. Genom olika övningar och fallexempel får du lära dig att minska negativa tankar, känslosvängningar och konflikter i relationer så att du mår bättre under hela månaden!

I sin bok har de tagit fasta på KBT, kognitiv beteendeterapi, som behandlingsform mot PMS. Deras handfasta tips och övningar kan bidra till att lindra symtomen och att lära sig nya tankesätt och strategier. Få hjälp att hantera PMS med KBT Tänk på att PMS inte är ditt fel.

Genom olika övningar och fallexempel får du lära dig att minska negativa tankar, känslosvängningar och konflikter i relationer så att du mår bättre under hela månaden! Få hjälp med KBT (Lind & Co, 2018), nu ändra på. Susanna Johansson och Ulrike Braun Foto: Mia Carlsson - Vi vill ta bort skammen och sticka hål på alla fördomar och myter som finns, och i stället sprida kunskap och handfasta tips och övningar så att alla med PMS får rätt vård, stöd och behandling, säger Ulrike Braun. PMS innebär bland annat att humöret kan förändras under perioden innan du har mens.

RELATERADE BÖKOR