Marias resa - en jämtländsk släktkrönika

Marias resa - en jämtländsk släktkrönika - Yngve Espmark | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Yngve Espmark
DIMENSIONERA
4,82 MB
FILNAMN
Marias resa - en jämtländsk släktkrönika.pdf
ISBN
3098668870063

BESKRIVNING

Maria är en urbant uppfostrad borgarflicka som i början av 1900-talet kom att utvecklas till en exceptionellt duktig, handlingskraftig och mångsidig nybyggarhustru och bondmora i den avlägsna och väglösa skogsbyn Årnäsi en av norra Jämtlands utkanter.Genom sin mamma har hon djupa rötter i en månghundraårig släktgård i Årnäs. Maria är allsidigt begåvad och stakar tidigt ut sin framtid inom traditionell sjukvård. Målmedvetet och ambitiöst följer hon den utstakade banan, men av skilda orsaker upptäcker hon snart att hon valt fel väg. En av orsakerna är Erik, bondson från Årnäs, som förbereder sig på att överta fädernegården. Med starkt begränsade resurser men med desto större uppoffringar, ansträngningar, framtidstro och klokskap bygger det unga paret upp sitt hem från grunden och skapar solida förutsättningar för barnens framtida yrkesval, som f.ö.avviker radikalt från traktens kultur och traditioner.Marias resa skildrar människor och miljöer mot en autentisk tidstypisk bakgrund och kan därför till stora delar ses på som ett kulturhistoriskt dokument.

Det var som en manual för hur vi ska leva nu när Hasse har gått ur tiden. ... En atmosfärrik och spänningsfylld släktkrönika!Genom 1650-talets Norden drar krigets vindar och det råder missväxt.

Som alltid med Maria Gustavsdotter levandegör hon livet i stort som smått ... en resa i historien, och ändå så aktuell.

RELATERADE BÖKOR