Hälsoekonomi - Begrepp och tillämpningar

Hälsoekonomi - Begrepp och tillämpningar - Josefine Persson, José Ferraz-Nunes, Ingvar Karlberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Josefine Persson, José Ferraz-Nunes, Ingvar Karlberg
DIMENSIONERA
4,25 MB
FILNAMN
Hälsoekonomi - Begrepp och tillämpningar.pdf
ISBN
9117389360913

BESKRIVNING

Detta är tredje upplagan av läroboken i hälsoekonomi avsedd för utbildningar inom alla grenar av hälso- och sjukvården. Hälsoekonomi utgår från olika välfärdsteorier, vilket innebär att frågorna om samhällets ansvar för hälsa står i fokus. Det centrala temat är därför bästa möjliga användning av samhällets gemensamma och begränsade resurser för förebyggande och botande behandlingar. Boken ger kunskap om hur resursfördelning och hälsopolitik samspelar samt hur nyttan av hälso- och sjukvårdens insatser kan värderas.Liksom tidigare förklaras begreppen BNP, pris- och kostnadselasticitet, alternativkostnad, marginalkostnad och kostnadseffektivitet med aktuella exempel. I denna upplaga har den teoretiska och praktiska bakgrunden till hälsoekonomiska analyser utvidgats med ett större avsnitt om metoder för värdering av relationerna mellan kostnader och effekter. Den särskilda lagstiftningen som finns för prioriteringar i vården redovisas och dess konsekvenser diskuteras.Boken vänder sig till studerande inom hälso- och sjukvård, folkhälsa, samhällsvetenskap och närliggande områden. Även beslutsfattare på politisk och administrativ nivå, praktiker med direkt patientkontakt och ledningsuppdrag samt andra med intresse för uppföljning, utvärdering och analys av hälso- och sjukvård kan ha glädje av boken.

Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Hälsoekonomi är en disciplin inom nationalekonomi som används för att analysera och bedöma kostnader och effekter av insatser inom hälso- och sjukvården. Hälsoekonomiska utvärderingar gör det lättare att prioritera mellan såväl behandlingar som förebyggande insatser och syftar till att tydliggöra vilket alternativ som ger mesta möjliga hälsa till befolkningen, givet de ... Request PDF | On Jan 1, 2012, José Ferraz-Nunes and others published Hälsoekonomi - begrepp och tillämpningar | Find, read and cite all the research you need on ResearchGate Clas Rehnbergs forskning fokuserar på två områden inom hälsoekonomi; dels ekonomiska utvärderingar och mått på hälsa, dels ekonomiska aspekter på hälso- och sjukvårdssystemets effektivitet såväl nationellt som internationellt.

Många av de hälsoekonomiska begreppen och termerna definieras i SBU:s miniordlista [3]. 138 utvärdering av metoder i hälso- och sjukvården - en handbok. Detta är tredje upplagan av läroboken i hälsoekonomi avsedd för utbildningar inom alla grenar av hälso- och sjukvården.

RELATERADE BÖKOR