Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet

Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet - Timothy Snyder | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Timothy Snyder
DIMENSIONERA
5,52 MB
FILNAMN
Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet.pdf
ISBN
9094109885205

BESKRIVNING

Timothy Snyder var övertygad om att USA inte kunde annat än välja Hillary Clinton till president. När resultatet blev Donald Trump skrev han denna stridsskrift om vad historien har att lära oss om liknande situationer. Dagens politik skapar nya hot som liknar dem vi såg födas under 1900-talets katastrofår. Mänskligheten är inte klokare idag än då Europas demokratier fick vika sig förfascismen, nazismen och kommunismen. Vår fördel är att vi möjligen skulle kunna lära oss något av erfarenheterna.

Tjugo lärdomar från tjugonde århundradet, som nu alltså också finns på svenska, är en historiskt förankrad handbok om hur vi har att tyda och förhålla oss till auktoritär ... Kort efter det senaste amerikanska presidentvalet skrev historikern Timothy Snyder en bok med titeln Om tyranni - tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet. I bokens korta och kärnfulla kapitel ger Snyder tydliga exempel på vad vi människor som lever här och nu, bör tänka på i en tid när demokratin svajar. Timothy Snyder var övertygad om att USA inte kunde annat än välja Hillary Clinton till president.

ISBN 9789100174156 Black Earth: The Holocaust as History and Warning (2015) Svensk översättning: Den svarta jorden: Förintelsen som historia och varning (2016) Thinking the Twentieth Century (Tony Judt with Timothy Snyder, 2012). S om av en händelse är det tyrannernas tid på teatern i Göteborg. Shakespeares Lear och Leontes, i olika dramer, tävlar i maktens blindhet och destruktivitet.

RELATERADE BÖKOR