Sverige och filosoferna : svensk 1900-talsfilosofi i sociologisk belysning

Sverige och filosoferna : svensk 1900-talsfilosofi i sociologisk belysning - Carl-Göran Heidegren, Henrik Lundberg, Klas Gustavsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Carl-Göran Heidegren, Henrik Lundberg, Klas Gustavsson
DIMENSIONERA
4,93 MB
FILNAMN
Sverige och filosoferna : svensk 1900-talsfilosofi i sociologisk belysning.pdf
ISBN
2128078019819

BESKRIVNING

Sverige och filosoferna innehåller texter som behandlar olika aspekter av den svenska 1900-talsfilosofin, men också en presentation av den forskningsinriktning som i dag går under namnet filosofisociologi.Teman som diskuteras i boken är klyvningen i två radikalt olika slags filosofier (vetenskaplig respektive förment ovetenskaplig filosofi), hur Uppsalafilosofin blev till analytisk filosofi, hur man blir en bortglömd svensk filosof, och hur filosofi och ekologi möttes på 1970-talet. Ambitionen är att både bidra till belysningen av händelser och skeden i den moderna svenska filosofihistorien, och att visa på de möjligheter som en sociologiskt orienterad filosofihistorieskrivning erbjuder.Boken vänder sig, förutom till allmänt filosofiintresserade läsare, till alla som intresserar sig för traditioner och tankelinjer inom svensk 1900-talskultur. Den vänder sig också till sociologer som är intresserade av vilka redskap, i form av begrepp och tillvägagångssätt, som deras disciplin erbjuder för studier av olika intellektuella fält.

Skickas inom 1-3 vardagar. Köp boken Sverige och filosoferna : svensk 1900-talsfilosofi i sociologisk belysning av Carl-Göran Heidegren, Henrik Lundberg, Klas Gustavsson (ISBN 9789144123356) hos Adlibris.

Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris Heidegren, Carl-Göran, 1954-.

RELATERADE BÖKOR