Vårt enda liv : sekulär tro och andlig frihet

Vårt enda liv : sekulär tro och andlig frihet - Martin Hägglund | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Martin Hägglund
DIMENSIONERA
10,65 MB
FILNAMN
Vårt enda liv : sekulär tro och andlig frihet.pdf
ISBN
3170280669987

BESKRIVNING

Uppmärksammade och hyllade This Life: Secular Faith and Spiritual Freedom av filosofen Martin Hägglund kommer nu äntligen på svenska. Den är en djupt inspirerande bok om hur vi kan förändra våra liv och hur vår strävan efter frihet och demokrati borde leda oss vidare bortom både religion och kapitalism. Hägglund menar att vi i stället för en religiös tro på evigheten bör fördjupa en sekulär tro som är hängiven vårt ändliga liv tillsammans. Han visar hur andliga frågor om frihet inte kan skiljas från ekonomiska och materiella villkor: allting handlar om hur vi behandlar varandra i det här livet och vad vi gör med vår tid. Med utgångspunkt i stora filosofer från Aristoteles till Hegel och Marx, skönlitterära författare från Dante till Proust och Knausgård, ekonomer från Mill till Keynes och Hayek, och religiösa tänkare från Augustinus till Kierkegaard och Martin Luther King Jr, visar Hägglund vägen mot ett friare liv. Vårt enda liv: Sekulär tro och andlig frihet får sin svenska språkdräkt i ett samarbete mellan New York-baserade översättaren Andreas Vesterlund och författaren Martin Hägglund bearbetar också boken särskilt för den svenska publiken. Hägglund tar med denna bok nämligen ett stort kliv framåt som skönlitterärt gestaltande essäist. Under hans penna blir dessa figurer till levande, lidande och felande människor av kött och blod, i uppslitande närkamp med samma inre splittringar och förtvivlan som vi. Finast är utan tvekan läsningen av Knausgårds Min kamp-svit vissa meningar är här så krispigt vackra i sin enkelhet att de lyser. Det är storslagen läsning. Viola Bao i Dagens Nyheter En viktig ny bok underbart befriande. The New Yorker En ofantligt ambitiös förening av filosofi, andlighet och politik, som börjar med att förorda ett rannsakande av vår dödlighet, och slutar med att förorda demokratisk socialism Allt beror på vad vi gör med vår tid tillsammans. This Life argumenterar övertygande för hur viktigt det är att minnas denna sanning. The Guardian En ny filosofi för vår tid jag plöjde genom den här boken så fort att jag inte märkte av att den var 400 sidor lång. Jag läste till och med om passager som jag tyckte särskilt mycket om, eftersom det var så medryckande och tankeväckande. Min nya favorit bland filosofiska verk. Alex Bell, The Boston Globe Ärlig och precis [med] väldig intellektuell spännvidd underbart klarsynt. This Life kräver ingen filosofisk skolning eller något uppslagsverk för att man ska hänga med, bara en nyfikenhet på meningen med detta liv. Times Higher Education

Den ges ut av förlaget Volante med titeln: Vårt enda liv: Sekulär tro och andlig frihet. I anknytning till presentationen avboken på Volante finns en hel del länkar till de internationella reaktionerna på Martin Hägglunds "This Life".

20/5 Jonseredsseminarium: Från "Fabian" till Kai Gullmar - revy, musik och politik. I serien "Den stora svenska sångboken". Nyheter om Sekulära från den svenska pressen.

RELATERADE BÖKOR