Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter

Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter - Suzette Boon, Kathy Steele, Onno van der Hart | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Suzette Boon, Kathy Steele, Onno van der Hart
DIMENSIONERA
5,57 MB
FILNAMN
Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter.pdf
ISBN
2546898730631

BESKRIVNING

Denna bok är en färdighetsträningsmanual för personer med traumarelaterade dissociativa störningar (DID och DDNOS). Boken kan – och bör - användas av patienter och deras behandlare i samband med individuell terapi samt i strukturerad gruppbehandling i såväl öppenvård som slutenvård.Även om det finns flera färdighetsträningsmanualer som adresserar psykisk traumatisering, är denna bok den första handbok som finns för personer med komplex traumatisering och allvarliga dissociativa störningar. Den är integrativ och baserar sina interventioner på vedertagna teorier och modeller för behandling av kroniskt traumatiserade patienter.Den här boken ger redskap för att förstå hur dissociation och traumatiska minnen påverkar människor liksom hur vi kan utveckla färdigheter för att hantera dem. Den fungerar också som en guide för psykoterapeuter som arbetar med patienter som lider av dessa störningar och erbjuder en strukturerad färdighetsträning till dem som lider av dissociativa störningar som följd av psykisk traumatisering. Författarna presenterar aktuella och viktiga teorier och visar hur de kan tillämpas i psykoterapeutisk behandling av trauma och dissociation. De använder sig av en kombination av korta utbildningsstycken, hemuppgifter och övningar.Boken börjar med en översikt av begreppet dissociation och dess symptom. Författarna beskriver även de färdigheter man behöver lära sig för att börja läka ut tillstånden; t ex reflektion, att förstå och reglera känslor, att utmana dysfunktionella tankar, att hantera raseri, rädsla, skam och skuld, att hantera triggers, att lära sig att hantera sin självdestruktivitet och att ta små steg mot att förbättra sina relationer till andra. De erbjuder övningar för att utveckla en bättre sömn och få en bättre vardag i vilken man kan slappna av, reflektera och ladda sina batterier.En guide för gruppledare i slutet av boken ger en översikt för hur introduktion och avskedstagande kan ske vid de tänkta 32 gruppsammankomsterna. Hemuppgiftsövningar för att underlätta lärande och förändring går som en röd tråd genom hela boken.

Skickas inom 1-2 vardagar. Köp boken Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter av Suzette Boon, Kathy Steele, Onno van der Hart (ISBN 9789198373332) hos Adlibris.

Jag har tyvärr inte hittat någon bra bok på svenska, och den jag tycker är bäst på engelska är väl inte helt lättillgänglig, men har väldigt mycket och bra information. Swedish (2012): Att hantera traumarelaterad dissociation: Färdighetsträning för patienter och deras terapeuter. Dutch (2012): Omgaan met traumagerelateerde dissociatie: Vaardigheidstraining voor patienten en hun therapeuten Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter Av: Kathy Steele Denna bok är en färdighetsträningsmanual för personer med traumarelaterade dissociativa störningar (DID och DDNOS). Att hantera traumarelaterad dissociation, färdighetsträning för patienter och deras terapeuter Av Suzette Boon, Kathy Steele och Onno van der Hart Depersonalization Disorder (including Derealization) Av Trauma and Dissociation project Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter: Suzette Boon, Kathy Steele och Onno Van der Hart: Från en överlevare till en annan: Alexandra Brixemar: Jag kommer aldrig mer att vara tyst: Yvonne Kullenstjärna: Leva nu : om trauma & dissociation: Christina Lejonöga, Annica Lilja Ljung Den inre uppdelningen av personligheten kan visa sig genom en mängd symtom som kan beskrivas i termer av att uppleva för lite eller för mycket." (Att hantera traumarelaterad dissociation: färdighetsträning för patienter och deras terapeuter - Suzette Boon, Kathy Steele, Onno Van Der Hart).

RELATERADE BÖKOR