Finska vinterkriget 1939-1940

Finska vinterkriget 1939-1940 - William R. Trotter | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
William R. Trotter
DIMENSIONERA
7,43 MB
FILNAMN
Finska vinterkriget 1939-1940.pdf
ISBN
3512100228508

BESKRIVNING

Detta är en bok om strider grymma och hänsynslösa, utkämpade under brutala, närmast arktiska väderförhållanden. Modiga enmansattacker på pansarvagnar, gerillakrig på skidor, ofattbar uthållighet och ett karismatiskt ledarskap från ett av 1900-talets stora militära genier detta var grunden för Finlands kortlivade seger.Trots finnarnas tappra motstånd var krigets utgång förutbestämd. Ryssarna insåg till slut att det som de trodde skulle bli en lätt seger över en numerärt underlägsen fiende hade förvandlats till en brutal avrättningsplats.Inkompetenta befäl ersattes, fler och mer välutbildade trupper sattes in och order gavs att övermanna och krossa finnarna om så bara med hjälp av det övertag som kommer av flest soldater.Även om finnarna förlorade på slagfältet så lyckades de genom sitt motstånd hålla järnridån på avstånd och bevara Finland som ett fritt land.WILLIAM R. TROTTER (f. 1943) är historiker och författare som för denna bok vunnit den amerikanska Finlandiastiftelsens litteraturpris.William R. Trotter levandegör soldaterna, visar på modet, sisun, fosterlandskärleken, frihetslängtan och allt vad det innebar i form av uppoffringar [] väl värd att läsa.Per Hansson, Östersunds-Posten.en god översiktlig skildring av vinterkrigetMats Garme, Ölandsbladet.

Istället skulle Finland få en del av Sovjetkarelen. Den finska regeringen sade nej.Den 30 november 1939 Vinterkriget, eller Finska Vinterkriget som det vanligen kallas i Sverige, startade november 1939 och pågick fram till mars 1940.

I gengäld skulle Finland få en del av Östkarelen längre norrut. Finska vinterkriget 1939-1940. Arsenalen 30 november 2019 - 13 mars 2020.

RELATERADE BÖKOR