Koka björn

Koka björn - Mikael Niemi | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mikael Niemi
DIMENSIONERA
3,8 MB
FILNAMN
Koka björn.pdf
ISBN
5186915225134

BESKRIVNING

Det var prosten som gjorde fyndet. En bra bit ute i det sviktande kärret gav han ifrån sig en genomträngande busvissling, som han lärt sig under sin tonårstid i Kvikkjokk. Jag skyndade mig genast åt hans håll. Vattnet var kolsvart, över ytan stack en stör upp. Prosten grep tag och vickade på den. I det mörka slammet vajade något ljust, något som liknade hö. Sedan, till min outsägliga fasa, insåg jag att det var hår. Det är sommaren 1852 i byn Kengis i nordligaste Sverige. Prostens andliga väckelse drabbar samer och tornedalingar med oanad kraft. Samtidigt försvinner en vallpiga i de djupa skogarna. Snart drar folket ut i jakten på den slagbjörn som man tror härjar. Men prosten fruktar att det är en långt värre dråpare som går lös. Tillsammans med samepojken Jussi finner prosten spår av den ondska som tränger sig allt närmare prosten och snart hotar att krossa hela väckelsen.Koka björn är en fascinerande berättelse om mannen som valts till årtusendets norrbottning. Mästaren Mikael Niemi skildrar levande hur stora händelser drabbar en liten värld och hur Læstadius vinner allmogens stöd trots överhetens motstånd  Mikael Niemi har skrivit en kriminalroman som är spännande men också rörande för den låter läsaren möta mänsklig godhet mitt i allt det andra. Rörande är den i den meningen att boken berör. Då har författaren lyckats. Jag kan bara unna fler att bli berörda. Dag Sandahl, Östra Småland Romanens språk är hypnotiskt; exakt så arkaiskt och högstämt som det kan vara utan att bli tillgjort ... Niemi besitter den exakta musikalitet som krävs för att ro dylikt ordbruk i land ... mycket njutbar, välförfattad fiktion. Martina Montelius, Expressen 'Koka björn' är läsning för en långhelg eller många fina höstkvällar: spänning, sorg, upprördhet och fniss i en och samma mening, en saga, en sanning och en berg- och dalbana, lika oförutsägbar som välskriven. Elisabet Norin, Skaraborgs Läns Tidning 

En bra bit ute i det sviktande kärre... Koka björn blir en berättelse svår att få ihop, där Lars Levi Læstadius agerar i sann Sherlock Holmes-anda. Vad är det egentligen för en roman Mikael Niemi velat skriva, undrar Mats ... "Koka björn" (Piratförlaget) Efter "Populärmusik från Vittula" (2000) - en av Sveriges roligaste böcker genom tiderna, inte minst för att den är så svärtad - har Mikael Niemi producerat habila verk i olika genrer utan att riktigt få det att stämma. Den här veckan i möter vi Mikael Niemi, tillbaka efter fem år med en ny roman, "Koka björn."Det är ett samtal om livet i nordligaste Sverige år 1853, om samepojken Jussis möte med prosten ... Koka björn av Mikael Niemi.

Våra presentkort skickas med post, dagen efter med normal postgång. RECENSION. Mikael Niemi har helt släppt det underfundiga i "Koka björn".

RELATERADE BÖKOR