Gränspassager : bildning i tolkningens tid

Gränspassager : bildning i tolkningens tid - Bengt Kristensson Uggla | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bengt Kristensson Uggla
DIMENSIONERA
6,58 MB
FILNAMN
Gränspassager : bildning i tolkningens tid.pdf
ISBN
3947815292349

BESKRIVNING

Att vara bildad hänger samman med förmågan att vara hemmastadd i skilda världar och att kritiskt kunna väga olika tolkningar mot varandra för att på så vis utveckla en välgrundad övertygelse. Det handlar om en gränsöverskridande kompetens - gränspassager. Författaren har i denna bok samlat några avtryck från sina bildningsresor som tagit formen av en serie gränspassager mellan kunskapsområden som ofta visat stor ömsesidig misstänksamhet mot varandra. I sådana situationer tvingas man vid gränsövergången regelmässigt redogöra för sin identitet, resväg och vem man avser att sammanträffa med. Och genom sådana bildningsresor förändras ens syn på världen. Men den längsta resan är alltid resan till - oss själva. I slutänden handlar nämligen bildning om att bli den man är. Bengt Kristensson Uggla är Amos Anderson professor i filosofi, kultur och företagsledning vid Finlands svenska universitet Åbo Akademi, samt docent i tros- och livsåskådningsvetenskap. Han är en flitig författare och debattör.

Inte en deckare så långt ögat kan se. Fullständigt fri från ond bråd död och mord när några lönearbetsfria dagar inträffar. Gränspassager : bildning i tolkningens tid av Bengt Kristensson Uggla Häftad, Svenska, 2014-11-20 219.

Material type: Text Publisher: Stockholm Santérus 2012 Description: 157 s. 23 cm . tensson Uggla, Gränspassager.

RELATERADE BÖKOR