En modern svensk ekonomisk historia : tillväxt och omvandling under två sekel

En modern svensk ekonomisk historia : tillväxt och omvandling under två sekel - Lennart Schön | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lennart Schön
DIMENSIONERA
12,23 MB
FILNAMN
En modern svensk ekonomisk historia : tillväxt och omvandling under två sekel.pdf
ISBN
7468806267779

BESKRIVNING

Detta är en bok om Sveriges ekonomiska historia under två sekler som präglats av snabb förändring av ekonomi och samhälle – från jordbruks­samhällets omvandling i början av 1800-talet över industrialisering och exporttillväxt till dagens tjänstesamhälle med IT och ny kunskap i centrum. Boken ger långsiktiga perspektiv på förändringens drivkrafter och samman­hangen i historien, både bakåt och framåt i tiden.Det är en bok om samspelet mellan teknik, ekonomi och samhälle. Innovativa företag, nya sociala krafter, skiften i den ekonomiska politiken och nya internationella förhållanden har drivit tillväxt och omvandling under den moderna ekonomiska historien. Samspelet har utspelat sig i långa cykliska förlopp där globala kriser öppnat vägar till omvandling i nya banor – krisen kring 2010 kan vara den senaste i raden.Svensk ekonomi har i det långa perspektivet varit framgångsrik i många avseenden men har också gått genom perioder av svagare utveckling. Boken presenterar de breda linjerna, behandlar orsakssammanhang och ger mängder av konkreta exempel på omvandlingens krafter. Boken grundar sig på forskning men riktar sig till en bred läsekrets av forskare, studenter och en samhällsintresserad allmänhet. 2007 fick författaren Pro Lingua-priset för sin bok.Fjärde upplaganUr recensionerna till första upplagan:”Ett stort och inspirerande verk.” Gunnar Wetterberg ”Det är en lysande skrift.” Dagens Nyheter

Mellan 1800 och 2015 växte produktionen per capita i fasta priser 32 gånger. 11 september och andra terrordåd genom historien bok .pdf Gunnar Wall 5768 visningar på Youtube ebok - Ralf Novák-Rosengren .pdf 60205: Jag skriver bokstäver och ord hämta PDF Sten Nilsson Lennart Schön: En modern svensk ekonomisk historia. Tillväxt och omvandling under två sekel Schön, Lennart En modern svensk ekonomisk historia : tillväxt och omvandling under två sekel 4., [omarb.

Köp boken En modern svensk ekonomisk historia : tillväxt och omvandling under två sekel hos oss! Lennart Schöns En modern svensk ekono-misk historia. Tillväxt och omvandling under två sekelär ett förtjänstfullt verk inom ekonomisk historia som förtjänar att bli ett standardverk såväl för historiker som ekonomer med intresse för ekono-misk omvandling och tillväxt.

RELATERADE BÖKOR