En modern svensk ekonomisk historia : tillväxt och omvandling under två sekel

En modern svensk ekonomisk historia : tillväxt och omvandling under två sekel - Lennart Schön | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lennart Schön
DIMENSIONERA
7,23 MB
FILNAMN
En modern svensk ekonomisk historia : tillväxt och omvandling under två sekel.pdf
ISBN
1861734963255

BESKRIVNING

Detta är en bok om Sveriges ekonomiska historia under två sekler som präglats av snabb förändring av ekonomi och samhälle – från jordbruks­samhällets omvandling i början av 1800-talet över industrialisering och exporttillväxt till dagens tjänstesamhälle med IT och ny kunskap i centrum. Boken ger långsiktiga perspektiv på förändringens drivkrafter och samman­hangen i historien, både bakåt och framåt i tiden.Det är en bok om samspelet mellan teknik, ekonomi och samhälle. Innovativa företag, nya sociala krafter, skiften i den ekonomiska politiken och nya internationella förhållanden har drivit tillväxt och omvandling under den moderna ekonomiska historien. Samspelet har utspelat sig i långa cykliska förlopp där globala kriser öppnat vägar till omvandling i nya banor – krisen kring 2010 kan vara den senaste i raden.Svensk ekonomi har i det långa perspektivet varit framgångsrik i många avseenden men har också gått genom perioder av svagare utveckling. Boken presenterar de breda linjerna, behandlar orsakssammanhang och ger mängder av konkreta exempel på omvandlingens krafter. Boken grundar sig på forskning men riktar sig till en bred läsekrets av forskare, studenter och en samhällsintresserad allmänhet. 2007 fick författaren Pro Lingua-priset för sin bok.Fjärde upplaganUr recensionerna till första upplagan:”Ett stort och inspirerande verk.” Gunnar Wetterberg ”Det är en lysande skrift.” Dagens Nyheter

Ursprungligen var rekordåren en samhällskritisk benämning på åren kring 1968-70. [1]Under rekordåren förverkligades många idéer kring folkhemmet och välfärdsstaten som kommit fram under 1920-och 1930-talen. Detta är en bok om Sveriges ekonomiska historia under två sekler som präglats av snabb förändring av ekonomi och samhälle - från jordbruks­samhällets omvandling i början av 1800-talet över industrial... En modern svensk ekonomisk historia : tillväxt och omvandling under två sekel: Amazon.es: Lennart Schön: Libros en idiomas extranjeros Under slutet av 1900-talet har omvälvningar inträffat som ibland betecknats som tjänstesamhällets genombrott, ibland som den tredje industriella revolutionen kring elektroniken och ny kunskap.

Köp boken En modern svensk ekonomisk historia : tillväxt och omvandling under två sekel hos oss! Lennart Schöns En modern svensk ekono-misk historia. Tillväxt och omvandling under två sekelär ett förtjänstfullt verk inom ekonomisk historia som förtjänar att bli ett standardverk såväl för historiker som ekonomer med intresse för ekono-misk omvandling och tillväxt.

RELATERADE BÖKOR