Biblia pauperum nova : ny bibel för de fattiga i anden

Biblia pauperum nova : ny bibel för de fattiga i anden - Oscar K. | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Oscar K.
DIMENSIONERA
8,29 MB
FILNAMN
Biblia pauperum nova : ny bibel för de fattiga i anden.pdf
ISBN
2926703020756

BESKRIVNING

Oscar K., i Sverige mest känd för "Idiot!" och "Lägret", och som i sitt hemland Danmark fått stor uppmärksamhet för sina omskrivningar av några av världslitteraturens största verk som "Brott och straff" och "Don Quijote", har denna gång gjort en nytolkning av Bibeln. Resultatet har blivit en förunderlig och tankeväckande bok för alla åldrar där Oscar K. låter röster från Søren Kierkegaard till Lars Lilholt förena sig med de fyra evangelisterna.Oscar K. (pseudonym för Ole Dalgaard) är utbildad i teologi, filosofi, litteratur och språk vid universitetet i Århus. Han debuterade som författare 1970 med diktsamlingen "By, du min elskede", och arbetade från 1974 vid olika danska teatrar, och mellan 1981 och 1994 inom film- och tv-branschen. Sedan 1994 bor han i Spanien och arbetar heltid som författare.Dorte Karrebæk är utbildad reklamtecknare från Kunsthåndværkerskolen i Köpenhamn. Hon har sedan 1982 bidragit med humoristiska illustrationer till närmare 150 barnböcker på danska, både med egen text och andras. Hon har haft en rad utställningar i Danmark och mottagit flera nationella priser för sina böcker. I "Biblia pauperum nova" har hon överträffat sig själv med sina egensinniga och vindunderligt fabulerande tolkningar av Oscar K.s text.

På vart och ett av de 40 bladen återges en scen ur Jesu liv. Den börjar med Jungfru Marie bebådelse och slutar med Själarnas kröning.

Language: Svenska --- Information regarding the book: Oscar K., i Sverige mest känd för "Idiot!" och "Lägret", och som i sitt hemland Danmark fått stor uppm ... Biblia Pauperum - de fattigas bibel ... var något som endast de mycket förmögna hade råd med.

RELATERADE BÖKOR